Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Chefers syn på det kreativitetsfrämjande ledarskapet inom den privata sektorn

Rönning, Fredrik LU (2011) PSYK01 20111
Department of Psychology
Abstract (Swedish)
Syftet med denna uppsats var att operationalisera ned begreppet kreativitetsfrämjande ledarskap. Detta gjordes genom en studie genomförd enligt grounded theory, som undersöker fenomenet, kreativitetsfrämjande ledarskap, förutsättningslöst med utgångspunkt i vad chefer inom den privata sektorn har att säga på området. Studien röner en teori, som mer eller mindre försöker pussla ihop de delar av det kreativitetsfrämjande ledarskapet som deltagarna i studien genom sina utsagor tematiserat och formulerat ihop och syftar till att operationalisera ned begreppet: kreativitetsfrämjande ledarskap. Studien föreslår att kärnan i det kreativitetsfrämjande ledarskapet ligger i vilka tankemönster, egenskaper och förmågor man besitter, samt i den kultur... (More)
Syftet med denna uppsats var att operationalisera ned begreppet kreativitetsfrämjande ledarskap. Detta gjordes genom en studie genomförd enligt grounded theory, som undersöker fenomenet, kreativitetsfrämjande ledarskap, förutsättningslöst med utgångspunkt i vad chefer inom den privata sektorn har att säga på området. Studien röner en teori, som mer eller mindre försöker pussla ihop de delar av det kreativitetsfrämjande ledarskapet som deltagarna i studien genom sina utsagor tematiserat och formulerat ihop och syftar till att operationalisera ned begreppet: kreativitetsfrämjande ledarskap. Studien föreslår att kärnan i det kreativitetsfrämjande ledarskapet ligger i vilka tankemönster, egenskaper och förmågor man besitter, samt i den kultur man försöker forma inom organisationen. Sedermera analyseras olika mönster i hur de olika cheferna väljer att förhålla sig och sållar cheferna i en av två olika kategorier, nämligen den ”säljande” och den ”beställande” ledarskapsstilen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Rönning, Fredrik LU
supervisor
organization
course
PSYK01 20111
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Kreativitet, ledarskap, kreativitetsfrämjande, chef, ledare, privata sektorn
language
Swedish
id
1979137
date added to LUP
2011-07-07 14:04:32
date last changed
2011-07-07 14:04:32
@misc{1979137,
  abstract     = {{Syftet med denna uppsats var att operationalisera ned begreppet kreativitetsfrämjande ledarskap. Detta gjordes genom en studie genomförd enligt grounded theory, som undersöker fenomenet, kreativitetsfrämjande ledarskap, förutsättningslöst med utgångspunkt i vad chefer inom den privata sektorn har att säga på området.  Studien röner en teori, som mer eller mindre försöker pussla ihop de delar av det kreativitetsfrämjande ledarskapet som deltagarna i studien genom sina utsagor tematiserat och formulerat ihop och syftar till att operationalisera ned begreppet: kreativitetsfrämjande ledarskap. Studien föreslår att kärnan i det kreativitetsfrämjande ledarskapet ligger i vilka tankemönster, egenskaper och förmågor man besitter, samt i den kultur man försöker forma inom organisationen. Sedermera analyseras olika mönster i hur de olika cheferna väljer att förhålla sig och sållar cheferna i en av två olika kategorier, nämligen den ”säljande” och den ”beställande” ledarskapsstilen.}},
  author       = {{Rönning, Fredrik}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Chefers syn på det kreativitetsfrämjande ledarskapet inom den privata sektorn}},
  year         = {{2011}},
}