Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Facebook på arbetstid - Den förlängda kaffepausen

Nilsson, David LU and Fäldt, Alexandra (2011) SYSK01 20111
Lund University School of Economics and Management, LUSEM
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Sociala medier blir allt vanligare, och användningen följer ofta med människor till deras arbetsplats. Åsikterna om huruvida detta beteende är positivt eller negativt är inte entydiga och beror ofta på om man ser saken från arbetsgivarens eller den anställdas synvinkel. I denna uppsats vill vi bringa klarhet i hur denna användning av sociala medier i allmänhet, och Facebook i synnerhet, påverkar produktiviteten hos de anställda. Studien genomförs genom sex intervjuer, där tre av informanterna arbetar på en arbetsplats där Facebook är tillåtet, samt tre arbetar på en arbetsplats där tjänsten är förbjuden eller spärrad. Slutsatsen var att individuella faktorer samt typ av arbetsuppgifter påverkar hur användningen av Facebook påverkar... (More)
Sociala medier blir allt vanligare, och användningen följer ofta med människor till deras arbetsplats. Åsikterna om huruvida detta beteende är positivt eller negativt är inte entydiga och beror ofta på om man ser saken från arbetsgivarens eller den anställdas synvinkel. I denna uppsats vill vi bringa klarhet i hur denna användning av sociala medier i allmänhet, och Facebook i synnerhet, påverkar produktiviteten hos de anställda. Studien genomförs genom sex intervjuer, där tre av informanterna arbetar på en arbetsplats där Facebook är tillåtet, samt tre arbetar på en arbetsplats där tjänsten är förbjuden eller spärrad. Slutsatsen var att individuella faktorer samt typ av arbetsuppgifter påverkar hur användningen av Facebook påverkar produktiviteten. En del menar att användandet av Facebook på arbetstid är rent nöjesrelaterat, medan andra menar att det bidrar till att hålla sig fokuserad och därmed kunna prestera bättre. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, David LU and Fäldt, Alexandra
supervisor
organization
course
SYSK01 20111
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
flexibilitet, motivation, produktivitet, Facebook, Sociala medier
report number
INF11-034
language
Swedish
id
1981759
date added to LUP
2011-06-22 15:59:37
date last changed
2011-06-22 15:59:37
@misc{1981759,
  abstract     = {{Sociala medier blir allt vanligare, och användningen följer ofta med människor till deras arbetsplats. Åsikterna om huruvida detta beteende är positivt eller negativt är inte entydiga och beror ofta på om man ser saken från arbetsgivarens eller den anställdas synvinkel. I denna uppsats vill vi bringa klarhet i hur denna användning av sociala medier i allmänhet, och Facebook i synnerhet, påverkar produktiviteten hos de anställda. Studien genomförs genom sex intervjuer, där tre av informanterna arbetar på en arbetsplats där Facebook är tillåtet, samt tre arbetar på en arbetsplats där tjänsten är förbjuden eller spärrad. Slutsatsen var att individuella faktorer samt typ av arbetsuppgifter påverkar hur användningen av Facebook påverkar produktiviteten. En del menar att användandet av Facebook på arbetstid är rent nöjesrelaterat, medan andra menar att det bidrar till att hålla sig fokuserad och därmed kunna prestera bättre.}},
  author       = {{Nilsson, David and Fäldt, Alexandra}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Facebook på arbetstid - Den förlängda kaffepausen}},
  year         = {{2011}},
}