Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Aktivitetsgruppers inverkan och betydelse för klienterna inom psykiatrin

Miralrio, Berenice LU and Jargell, Louise LU (2011) ATPK65 20111
Sustainable occupations and health in a life course perspective
Abstract (Swedish)
Arbetsterapeuter inom psykiatrin använder aktivitetsgrupper som ett terapeutiskt medel i behandling. Trots detta finns det inte mycket forskning inom detta ämne. Syftet med denna studie var att undersöka aktivitetsgrupper inom psykiatriska enheter och dess inverkan, betydelse för klienterna samt deras vardag. Intervjuer har gjorts med 14 verksamma arbetsterapeuter inom psykiatrin som använt sig av olika aktivitetsgrupper i minst ett år. Informanterna fick svara på frågor om deras erfarenheter av aktivitetsgrupper ur olika perspektiv. Resultatet visade fyra kategorier som beskriver hur de arbetar och vilken betydelse aktivitetsgrupper har för deras klienter; arbetsterapeutens roll är att handleda och motivera, klientens känsla av... (More)
Arbetsterapeuter inom psykiatrin använder aktivitetsgrupper som ett terapeutiskt medel i behandling. Trots detta finns det inte mycket forskning inom detta ämne. Syftet med denna studie var att undersöka aktivitetsgrupper inom psykiatriska enheter och dess inverkan, betydelse för klienterna samt deras vardag. Intervjuer har gjorts med 14 verksamma arbetsterapeuter inom psykiatrin som använt sig av olika aktivitetsgrupper i minst ett år. Informanterna fick svara på frågor om deras erfarenheter av aktivitetsgrupper ur olika perspektiv. Resultatet visade fyra kategorier som beskriver hur de arbetar och vilken betydelse aktivitetsgrupper har för deras klienter; arbetsterapeutens roll är att handleda och motivera, klientens känsla av tillhörighet och stöd, klienters sätt att hitta balans i vardagen samt klienternas upplevelser av flow och självkännedom. Resultatet visar att aktivitetsgrupper ger klienterna ett positivt stöd i sin vardag. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Miralrio, Berenice LU and Jargell, Louise LU
supervisor
organization
course
ATPK65 20111
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
arbetsterapi, psykiatri, aktivitetsgrupper, rehabilitering
language
Swedish
id
2019348
date added to LUP
2011-07-05 14:09:35
date last changed
2015-12-14 13:22:04
@misc{2019348,
  abstract     = {{Arbetsterapeuter inom psykiatrin använder aktivitetsgrupper som ett terapeutiskt medel i behandling. Trots detta finns det inte mycket forskning inom detta ämne. Syftet med denna studie var att undersöka aktivitetsgrupper inom psykiatriska enheter och dess inverkan, betydelse för klienterna samt deras vardag. Intervjuer har gjorts med 14 verksamma arbetsterapeuter inom psykiatrin som använt sig av olika aktivitetsgrupper i minst ett år. Informanterna fick svara på frågor om deras erfarenheter av aktivitetsgrupper ur olika perspektiv. Resultatet visade fyra kategorier som beskriver hur de arbetar och vilken betydelse aktivitetsgrupper har för deras klienter; arbetsterapeutens roll är att handleda och motivera, klientens känsla av tillhörighet och stöd, klienters sätt att hitta balans i vardagen samt klienternas upplevelser av flow och självkännedom. Resultatet visar att aktivitetsgrupper ger klienterna ett positivt stöd i sin vardag.}},
  author       = {{Miralrio, Berenice and Jargell, Louise}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Aktivitetsgruppers inverkan och betydelse för klienterna inom psykiatrin}},
  year         = {{2011}},
}