Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Företagsbloggen - en del av helheten

Lundh, Emmy and Hofvander, Josefin (2011)
Department of Strategic Communication
Abstract (Swedish)
Bloggar har de senaste åren blivit en allt populärare kommunikationskanal för organisationer och ett flertal studier behandlar den så kallade företagsbloggen och dess karaktärsdrag. Det finns dock en betydande brist på forskning som avhandlar företagsbloggen som en del av organisationers övergripande kommunikations- och marknadsföringsstrategier. Den här studien behandlar Höganäs kommuns företagsbloggar ur ett större perspektiv och konstaterar att dessa delvis hamnar utanför kommunens övergripande riktlinjer för integrerad marknadskommunikation (IMC). Centralt i studien är en kvalitativ innehållsanalys av företagsbloggens visuella uttryckssätt, vilka det framgår inte omfattas av kommunens övergripande IMC-strategier för visuell... (More)
Bloggar har de senaste åren blivit en allt populärare kommunikationskanal för organisationer och ett flertal studier behandlar den så kallade företagsbloggen och dess karaktärsdrag. Det finns dock en betydande brist på forskning som avhandlar företagsbloggen som en del av organisationers övergripande kommunikations- och marknadsföringsstrategier. Den här studien behandlar Höganäs kommuns företagsbloggar ur ett större perspektiv och konstaterar att dessa delvis hamnar utanför kommunens övergripande riktlinjer för integrerad marknadskommunikation (IMC). Centralt i studien är en kvalitativ innehållsanalys av företagsbloggens visuella uttryckssätt, vilka det framgår inte omfattas av kommunens övergripande IMC-strategier för visuell likriktning. Studien identifierar också en brist på strategisk samordning. Detta resulterar i en inkonsekvens i det visuella uttrycket mellan kommunens kanaler samt leder till ett bristfälligt utnyttjande av företagsbloggens karaktärsdrag. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Lundh, Emmy and Hofvander, Josefin
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
integrerad marknadskommunikation, visuell organisationsidentitet, företagsblogg, imc, cvi
language
Swedish
id
2163487
date added to LUP
2011-09-21 00:00:00
date last changed
2018-10-18 10:17:54
@misc{2163487,
  abstract     = {{Bloggar har de senaste åren blivit en allt populärare kommunikationskanal för organisationer och ett flertal studier behandlar den så kallade företagsbloggen och dess karaktärsdrag. Det finns dock en betydande brist på forskning som avhandlar företagsbloggen som en del av organisationers övergripande kommunikations- och marknadsföringsstrategier. Den här studien behandlar Höganäs kommuns företagsbloggar ur ett större perspektiv och konstaterar att dessa delvis hamnar utanför kommunens övergripande riktlinjer för integrerad marknadskommunikation (IMC). Centralt i studien är en kvalitativ innehållsanalys av företagsbloggens visuella uttryckssätt, vilka det framgår inte omfattas av kommunens övergripande IMC-strategier för visuell likriktning. Studien identifierar också en brist på strategisk samordning. Detta resulterar i en inkonsekvens i det visuella uttrycket mellan kommunens kanaler samt leder till ett bristfälligt utnyttjande av företagsbloggens karaktärsdrag.}},
  author       = {{Lundh, Emmy and Hofvander, Josefin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Företagsbloggen - en del av helheten}},
  year         = {{2011}},
}