Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Gasellföretagens tillväxtstrategi

Musovic, Huso and Demo, Amer (2008)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syfte: Syftet med den här uppsatsen är att ge en klarare bild av gasellföretagen, vilka tillväxtstrategier de använder för att nå tillväxt. Finns det något unikt hos gasellföretagen som gör att når en så hög tillväxt? Metod: Med en kvalitativ undersökning genom intervjuer av företag på Dagens Industris lista över gaseller i Skåne vill vi undersöka förhållandet mellan tillväxt och strategi genom att utgå i första hand från Ylinenpääs tillväxtmodell. Teori: De teorier vi valt till arbetet är teorier skrivna av forskare inom områden som behandlar tillväxt och strategi. Dessa teorier är sedan kopplade till Ylinenpääs tillväxtmodell. Empiri: Data som vi har använt oss av har vi fått fram genom intervjuer av företag på Dagens Industris lista... (More)
Syfte: Syftet med den här uppsatsen är att ge en klarare bild av gasellföretagen, vilka tillväxtstrategier de använder för att nå tillväxt. Finns det något unikt hos gasellföretagen som gör att når en så hög tillväxt? Metod: Med en kvalitativ undersökning genom intervjuer av företag på Dagens Industris lista över gaseller i Skåne vill vi undersöka förhållandet mellan tillväxt och strategi genom att utgå i första hand från Ylinenpääs tillväxtmodell. Teori: De teorier vi valt till arbetet är teorier skrivna av forskare inom områden som behandlar tillväxt och strategi. Dessa teorier är sedan kopplade till Ylinenpääs tillväxtmodell. Empiri: Data som vi har använt oss av har vi fått fram genom intervjuer av företag på Dagens Industris lista över gaseller i Skåne. Resultat: Vi har genom denna studie fått fram resultat som visar att det bland tillväxtföretag finns en tendens att de använder sig av en diversifierad strategi för att växa. Det som främst leder till tillväxt är att göra någonting annorlunda än konkurrenterna, det kan vara allt från hur företagsledningen styr företaget till produkt och marknadsutveckling. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Musovic, Huso and Demo, Amer
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Tillväxt, strategi, gasellföretag, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
2169561
date added to LUP
2008-03-28 00:00:00
date last changed
2012-04-02 18:25:30
@misc{2169561,
  abstract     = {{Syfte: Syftet med den här uppsatsen är att ge en klarare bild av gasellföretagen, vilka tillväxtstrategier de använder för att nå tillväxt. Finns det något unikt hos gasellföretagen som gör att når en så hög tillväxt? Metod: Med en kvalitativ undersökning genom intervjuer av företag på Dagens Industris lista över gaseller i Skåne vill vi undersöka förhållandet mellan tillväxt och strategi genom att utgå i första hand från Ylinenpääs tillväxtmodell. Teori: De teorier vi valt till arbetet är teorier skrivna av forskare inom områden som behandlar tillväxt och strategi. Dessa teorier är sedan kopplade till Ylinenpääs tillväxtmodell. Empiri: Data som vi har använt oss av har vi fått fram genom intervjuer av företag på Dagens Industris lista över gaseller i Skåne. Resultat: Vi har genom denna studie fått fram resultat som visar att det bland tillväxtföretag finns en tendens att de använder sig av en diversifierad strategi för att växa. Det som främst leder till tillväxt är att göra någonting annorlunda än konkurrenterna, det kan vara allt från hur företagsledningen styr företaget till produkt och marknadsutveckling.}},
  author       = {{Musovic, Huso and Demo, Amer}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Gasellföretagens tillväxtstrategi}},
  year         = {{2008}},
}