Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Sjuksköterskestudenters upplevelse av interprofessionellt lärande

Björnholdt Böll, Christian and Idris, Amina (2011)
Department of Health Sciences
Abstract
Det behövs mer kunskap om hur sjuksköterskestudenter upplever interprofessionellt lärande. Syftet med studien var att belysa sjuksköterskestudenters upplevelse av interprofessionellt lärande på en verksamhetsförlagdutbildning. Åtta studenter från termin tre och fem intervjuades. De hade alla genomgått verksamhetsförlagd utbildning på en avdelning som använde sig av interprofessionellt lärande. Data analyserades med en innehållsanalys och resultatet visade på ett övergripande tema ”Ökad personlig utveckling genom interprofessionellt lärande” med tre kategorier: ”Personlig utveckling”, ”Lärande genom samarbete” och ”Trygghet och stöd genom bemötande och gemenskap”. Det framkom att sjuksköterskestudenterna upplevde att deras ökade förståelse... (More)
Det behövs mer kunskap om hur sjuksköterskestudenter upplever interprofessionellt lärande. Syftet med studien var att belysa sjuksköterskestudenters upplevelse av interprofessionellt lärande på en verksamhetsförlagdutbildning. Åtta studenter från termin tre och fem intervjuades. De hade alla genomgått verksamhetsförlagd utbildning på en avdelning som använde sig av interprofessionellt lärande. Data analyserades med en innehållsanalys och resultatet visade på ett övergripande tema ”Ökad personlig utveckling genom interprofessionellt lärande” med tre kategorier: ”Personlig utveckling”, ”Lärande genom samarbete” och ”Trygghet och stöd genom bemötande och gemenskap”. Det framkom att sjuksköterskestudenterna upplevde att deras ökade förståelse för de andra professionerna var mycket positiv och de kände alla att de har utvecklats mycket i sin framtida profession. Samtliga var positiva till interprofessionellt lärande och tyckte att detta var ett effektivt sätt att utbilda studenter på. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Björnholdt Böll, Christian and Idris, Amina
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
interprofessionellt lärande, sjuksköterskestudenter, upplevelse, utveckling
language
Swedish
id
2531340
date added to LUP
2012-05-04 14:25:35
date last changed
2015-12-14 13:21:24
@misc{2531340,
  abstract     = {{Det behövs mer kunskap om hur sjuksköterskestudenter upplever interprofessionellt lärande. Syftet med studien var att belysa sjuksköterskestudenters upplevelse av interprofessionellt lärande på en verksamhetsförlagdutbildning. Åtta studenter från termin tre och fem intervjuades. De hade alla genomgått verksamhetsförlagd utbildning på en avdelning som använde sig av interprofessionellt lärande. Data analyserades med en innehållsanalys och resultatet visade på ett övergripande tema ”Ökad personlig utveckling genom interprofessionellt lärande” med tre kategorier: ”Personlig utveckling”, ”Lärande genom samarbete” och ”Trygghet och stöd genom bemötande och gemenskap”. Det framkom att sjuksköterskestudenterna upplevde att deras ökade förståelse för de andra professionerna var mycket positiv och de kände alla att de har utvecklats mycket i sin framtida profession. Samtliga var positiva till interprofessionellt lärande och tyckte att detta var ett effektivt sätt att utbilda studenter på.}},
  author       = {{Björnholdt Böll, Christian and Idris, Amina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Sjuksköterskestudenters upplevelse av interprofessionellt lärande}},
  year         = {{2011}},
}