Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Pappors upplevelse då både mamma och barn behövt fortsatt sjukhusvård efter en förlossning.

Lloyd, Sofia and Ståhl, Nina (2011)
Department of Health Sciences
Abstract
Vid en komplicerad förlossning kan mamma och barn behöva vårdas på sjukhus på olika avdelningar. I en sådan situation blir pappan ofta någon som förväntas finnas där som stöd för mamman och barnet, samtidigt finns det då också krav på papporna att ordna med alla vardagssysslor. Att papporna också har behov av stöd glöms ibland bort. Syftet med denna studie var att undersöka hur papporna upplevde tiden då deras barn och barnets mamma fick sjukhusvård efter förlossningen. Studien genomfördes genom intervjuer med sex pappor. I resultatet framkom sex huvudkategorier: att vara tillsammans, trygghet och miljö, bemötande, kommunikation, pappans roll och inför hemgång. Studien visade att förbättringar kan göras i verksamheten, speciellt... (More)
Vid en komplicerad förlossning kan mamma och barn behöva vårdas på sjukhus på olika avdelningar. I en sådan situation blir pappan ofta någon som förväntas finnas där som stöd för mamman och barnet, samtidigt finns det då också krav på papporna att ordna med alla vardagssysslor. Att papporna också har behov av stöd glöms ibland bort. Syftet med denna studie var att undersöka hur papporna upplevde tiden då deras barn och barnets mamma fick sjukhusvård efter förlossningen. Studien genomfördes genom intervjuer med sex pappor. I resultatet framkom sex huvudkategorier: att vara tillsammans, trygghet och miljö, bemötande, kommunikation, pappans roll och inför hemgång. Studien visade att förbättringar kan göras i verksamheten, speciellt beträffande kommunikation. Trots detta visade resultatet att det finns många delar i stödet som papporna fick som de upplevde som positivt. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Lloyd, Sofia and Ståhl, Nina
supervisor
organization
alternative title
En kvalitativ intervjustudie.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
neonatal, stöd, pappor, bemötande, kommunikation, sjukhusvård
language
Swedish
id
2531664
date added to LUP
2012-05-04 14:25:35
date last changed
2015-12-14 13:21:25
@misc{2531664,
  abstract     = {{Vid en komplicerad förlossning kan mamma och barn behöva vårdas på sjukhus på olika avdelningar. I en sådan situation blir pappan ofta någon som förväntas finnas där som stöd för mamman och barnet, samtidigt finns det då också krav på papporna att ordna med alla vardagssysslor. Att papporna också har behov av stöd glöms ibland bort. Syftet med denna studie var att undersöka hur papporna upplevde tiden då deras barn och barnets mamma fick sjukhusvård efter förlossningen. Studien genomfördes genom intervjuer med sex pappor. I resultatet framkom sex huvudkategorier: att vara tillsammans, trygghet och miljö, bemötande, kommunikation, pappans roll och inför hemgång. Studien visade att förbättringar kan göras i verksamheten, speciellt beträffande kommunikation. Trots detta visade resultatet att det finns många delar i stödet som papporna fick som de upplevde som positivt.}},
  author       = {{Lloyd, Sofia and Ståhl, Nina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Pappors upplevelse då både mamma och barn behövt fortsatt sjukhusvård efter en förlossning.}},
  year         = {{2011}},
}