Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Ambulanspersonals upplevelse av projektambulans för framtidens (paff) akutväska

Johansson, Linus (2011)
Department of Health Sciences
Abstract
Utifrån den information som ambulanspersonal delgivits skall de bedöma vilken medicinsk utrustning som skall medtagas till patienten. Ibland överensstämmer inte patientens verkliga vårdbehov med denna information. Utifrån detta har PAFF-bilens akutväska utvecklats, vilken är en komponent i Projektambulans för framtidens (PAFF). En kvalitativ studie genomfördes för att belysa ambulanspersonals upplevelse av PAFF-bilens akutväska. Tio intervjuer med ambulanspersonal och därefter en manifest innehållsanalys med inspiration från Burnard (1991) genomfördes. Det beskrivs att PAFF-väskans tillgänglighet av medicinsk utrustning upplevs öka handlingsberedskapen. Detta ställs emot ambulanspersonals arbetsmiljö då PAFF-väskans design gör den tyngre... (More)
Utifrån den information som ambulanspersonal delgivits skall de bedöma vilken medicinsk utrustning som skall medtagas till patienten. Ibland överensstämmer inte patientens verkliga vårdbehov med denna information. Utifrån detta har PAFF-bilens akutväska utvecklats, vilken är en komponent i Projektambulans för framtidens (PAFF). En kvalitativ studie genomfördes för att belysa ambulanspersonals upplevelse av PAFF-bilens akutväska. Tio intervjuer med ambulanspersonal och därefter en manifest innehållsanalys med inspiration från Burnard (1991) genomfördes. Det beskrivs att PAFF-väskans tillgänglighet av medicinsk utrustning upplevs öka handlingsberedskapen. Detta ställs emot ambulanspersonals arbetsmiljö då PAFF-väskans design gör den tyngre och större, samtidigt är det en fördel att säkerhetsbältet kan behållas på. Det händer emellanåt att ambulanspersonal förbiser sin egen säkerhet för att prioritera patientsäkerheten i arbetet med PAFF-väskan. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Johansson, Linus
supervisor
organization
alternative title
En intervjustudie.
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
ambulanspersonal, patientsäkerhet, medicinsk utrustning och arbetsmiljö
language
Swedish
id
2531711
date added to LUP
2012-05-04 14:25:35
date last changed
2015-12-14 13:21:25
@misc{2531711,
  abstract     = {{Utifrån den information som ambulanspersonal delgivits skall de bedöma vilken medicinsk utrustning som skall medtagas till patienten. Ibland överensstämmer inte patientens verkliga vårdbehov med denna information. Utifrån detta har PAFF-bilens akutväska utvecklats, vilken är en komponent i Projektambulans för framtidens (PAFF). En kvalitativ studie genomfördes för att belysa ambulanspersonals upplevelse av PAFF-bilens akutväska. Tio intervjuer med ambulanspersonal och därefter en manifest innehållsanalys med inspiration från Burnard (1991) genomfördes. Det beskrivs att PAFF-väskans tillgänglighet av medicinsk utrustning upplevs öka handlingsberedskapen. Detta ställs emot ambulanspersonals arbetsmiljö då PAFF-väskans design gör den tyngre och större, samtidigt är det en fördel att säkerhetsbältet kan behållas på. Det händer emellanåt att ambulanspersonal förbiser sin egen säkerhet för att prioritera patientsäkerheten i arbetet med PAFF-väskan.}},
  author       = {{Johansson, Linus}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Ambulanspersonals upplevelse av projektambulans för framtidens (paff) akutväska}},
  year         = {{2011}},
}