Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Växelvis boende - att dela på allt?

Antonsson, Hanna LU (2012) PEDK01 20121
Education
Abstract (Swedish)
Växelvis boende har ökat markant sedan 1980-talet och i och med det ställs ökade krav på att föräldrar ska kunna kommunicera och samarbeta även efter separationen. Med en fenomenologisk ansats har separerade föräldrars upplevelser och erfarenheter kring samarbete och kommunikation kring ekonomi studerats genom semi-strukturerade intervjuer. De föräldrar som intervjuats upplever att de har ett relativt bra samarbete. Ekonomi är ett känsligt ämne och stora och/eller oförutsedda kostnader kan skapa meningsskiljaktigheter mellan föräldrarna. De flesta har en tanke om att försöka dela på alla kostnader, eftersom barnet bor halva tiden hos respektive förälder. I realiteten kan detta dock vara svårt, eftersom föräldrarna har olika ekonomiska... (More)
Växelvis boende har ökat markant sedan 1980-talet och i och med det ställs ökade krav på att föräldrar ska kunna kommunicera och samarbeta även efter separationen. Med en fenomenologisk ansats har separerade föräldrars upplevelser och erfarenheter kring samarbete och kommunikation kring ekonomi studerats genom semi-strukturerade intervjuer. De föräldrar som intervjuats upplever att de har ett relativt bra samarbete. Ekonomi är ett känsligt ämne och stora och/eller oförutsedda kostnader kan skapa meningsskiljaktigheter mellan föräldrarna. De flesta har en tanke om att försöka dela på alla kostnader, eftersom barnet bor halva tiden hos respektive förälder. I realiteten kan detta dock vara svårt, eftersom föräldrarna har olika ekonomiska förutsättningar och förväntningar på fördelningen av ekonomi och samarbete. Forskningen på området kring föräldrar som har barnen boende växelvis och hur de upplever samarbete, kommunikation och ekonomi är begränsad och bör fortsättningsvis vidare studeras. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Antonsson, Hanna LU
supervisor
organization
alternative title
En kvalitativ studie om separerade föräldrars upplevelser kring samarbete och kommunikation som rör ekonomin för barnen
course
PEDK01 20121
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
kommunikation, samarbete, föräldrar, växelvis boende, separation, ekonomi, familjeekonomiska förmåner, barn.
language
Swedish
id
2740335
date added to LUP
2012-06-21 08:08:51
date last changed
2014-09-04 08:37:02
@misc{2740335,
  abstract     = {{Växelvis boende har ökat markant sedan 1980-talet och i och med det ställs ökade krav på att föräldrar ska kunna kommunicera och samarbeta även efter separationen. Med en fenomenologisk ansats har separerade föräldrars upplevelser och erfarenheter kring samarbete och kommunikation kring ekonomi studerats genom semi-strukturerade intervjuer. De föräldrar som intervjuats upplever att de har ett relativt bra samarbete. Ekonomi är ett känsligt ämne och stora och/eller oförutsedda kostnader kan skapa meningsskiljaktigheter mellan föräldrarna. De flesta har en tanke om att försöka dela på alla kostnader, eftersom barnet bor halva tiden hos respektive förälder. I realiteten kan detta dock vara svårt, eftersom föräldrarna har olika ekonomiska förutsättningar och förväntningar på fördelningen av ekonomi och samarbete. Forskningen på området kring föräldrar som har barnen boende växelvis och hur de upplever samarbete, kommunikation och ekonomi är begränsad och bör fortsättningsvis vidare studeras.}},
  author       = {{Antonsson, Hanna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Växelvis boende - att dela på allt?}},
  year         = {{2012}},
}