Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

COBIT-vid migrering till molnet

Karlsson, Jakob LU and Gullberg, Tobias LU (2012) SYSK02 20121
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Organisationer väljer molnet då det ger dem möjlighet till kostnadsbesparingar och att få del i skalbara IT-lösningar för att inte bli begränsade av IT-resursernas kapacitet. Att migrera från en plattform till en molntjänstleverantör kan skapa problem för organisationen. Uppsatsen avser att belysa problematiken som uppstår mellan organisationen och molntjänstleverantören vid en migrering till molnet. Vi vill lyfta fram och identifiera problemområdena och visa hur COBIT kan avhjälpa dessa genom att ge en ökad kontroll. Det har skett insamling av empiriskdata genom intervjuer där data samlats in hos informanter med ledande IT-roller inom organisationerna. Resultatet tyder på att många organisationer hänvisar till avtal och tar lite ansvar... (More)
Organisationer väljer molnet då det ger dem möjlighet till kostnadsbesparingar och att få del i skalbara IT-lösningar för att inte bli begränsade av IT-resursernas kapacitet. Att migrera från en plattform till en molntjänstleverantör kan skapa problem för organisationen. Uppsatsen avser att belysa problematiken som uppstår mellan organisationen och molntjänstleverantören vid en migrering till molnet. Vi vill lyfta fram och identifiera problemområdena och visa hur COBIT kan avhjälpa dessa genom att ge en ökad kontroll. Det har skett insamling av empiriskdata genom intervjuer där data samlats in hos informanter med ledande IT-roller inom organisationerna. Resultatet tyder på att många organisationer hänvisar till avtal och tar lite ansvar själva i form av kontroll av sin leverantör. Tillämpandet av COBIT hade i samtliga organisationer gjort en skillnad för deras styrning och minskat deras problem att utsätta sig för risker. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Karlsson, Jakob LU and Gullberg, Tobias LU
supervisor
organization
course
SYSK02 20121
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
report number
INF12-038
language
Swedish
id
2798215
date added to LUP
2012-06-26 08:46:55
date last changed
2012-06-26 08:46:55
@misc{2798215,
  abstract     = {{Organisationer väljer molnet då det ger dem möjlighet till kostnadsbesparingar och att få del i skalbara IT-lösningar för att inte bli begränsade av IT-resursernas kapacitet. Att migrera från en plattform till en molntjänstleverantör kan skapa problem för organisationen. Uppsatsen avser att belysa problematiken som uppstår mellan organisationen och molntjänstleverantören vid en migrering till molnet. Vi vill lyfta fram och identifiera problemområdena och visa hur COBIT kan avhjälpa dessa genom att ge en ökad kontroll. Det har skett insamling av empiriskdata genom intervjuer där data samlats in hos informanter med ledande IT-roller inom organisationerna. Resultatet tyder på att många organisationer hänvisar till avtal och tar lite ansvar själva i form av kontroll av sin leverantör. Tillämpandet av COBIT hade i samtliga organisationer gjort en skillnad för deras styrning och minskat deras problem att utsätta sig för risker.}},
  author       = {{Karlsson, Jakob and Gullberg, Tobias}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{COBIT-vid migrering till molnet}},
  year         = {{2012}},
}