Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Diskurspartiklar i determinativa sammansättningar

Karlsson, Fredrik LU (2012) SSLK01 20121
Division of Swedish subjects, Danish, and Icelandic
Abstract (Swedish)
Uppsatsens syfte är att undersöka gymnasieungdomars acceptans för sammansättningar med ett inskott av en diskurspartikel, exempel utrikes-liksom-politik. I en tidigare studie av gymnasieungdomar spelade jag in ungdomar i grupp och fann just en sådan sammansättning. Varför denna uppsats går vidare i ämnet och undersöker acceptansen för sådana sammansättningar. Resultatet i min studie visar att acceptansen är allmänt låg men också att den skiljer sig mellan elever som läser yrkesförberedande gymnasieprogram respektive studieförberedande program. Utöver detta så går jag även igenom tänkbara orsaker till en högre acceptans för vissa diskurspartiklar som inskott samt gör en sociolingvistisk analys av skillnaderna i acceptans hos ungdomar på... (More)
Uppsatsens syfte är att undersöka gymnasieungdomars acceptans för sammansättningar med ett inskott av en diskurspartikel, exempel utrikes-liksom-politik. I en tidigare studie av gymnasieungdomar spelade jag in ungdomar i grupp och fann just en sådan sammansättning. Varför denna uppsats går vidare i ämnet och undersöker acceptansen för sådana sammansättningar. Resultatet i min studie visar att acceptansen är allmänt låg men också att den skiljer sig mellan elever som läser yrkesförberedande gymnasieprogram respektive studieförberedande program. Utöver detta så går jag även igenom tänkbara orsaker till en högre acceptans för vissa diskurspartiklar som inskott samt gör en sociolingvistisk analys av skillnaderna i acceptans hos ungdomar på studieförberedande respektive yrkesförberedande gymnasieprogram. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Karlsson, Fredrik LU
supervisor
organization
course
SSLK01 20121
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
diskurspartiklar i sammansättningar, diskurspartiklar, sammansättningar
language
Swedish
id
2799417
date added to LUP
2016-01-25 11:51:39
date last changed
2016-01-25 11:51:39
@misc{2799417,
  abstract     = {{Uppsatsens syfte är att undersöka gymnasieungdomars acceptans för sammansättningar med ett inskott av en diskurspartikel, exempel utrikes-liksom-politik. I en tidigare studie av gymnasieungdomar spelade jag in ungdomar i grupp och fann just en sådan sammansättning. Varför denna uppsats går vidare i ämnet och undersöker acceptansen för sådana sammansättningar. Resultatet i min studie visar att acceptansen är allmänt låg men också att den skiljer sig mellan elever som läser yrkesförberedande gymnasieprogram respektive studieförberedande program. Utöver detta så går jag även igenom tänkbara orsaker till en högre acceptans för vissa diskurspartiklar som inskott samt gör en sociolingvistisk analys av skillnaderna i acceptans hos ungdomar på studieförberedande respektive yrkesförberedande gymnasieprogram.}},
  author       = {{Karlsson, Fredrik}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Diskurspartiklar i determinativa sammansättningar}},
  year         = {{2012}},
}