Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Värderingar för frontlinjepersonalen, Möjliggörande eller begränsande?

Olsson, Oscar LU and Winbladh, Justus LU (2013) KSKK01 20131
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Fallföretaget har en väl utformad värdegrund som bygger på ett antal värderingar som knyts samman genom företagsandan. Frontlinjepersonalen arbetar i stora drag efter att följa värderingarna, i största möjliga mån i mötet med kunden. Värderingar kan te sig på olika vis beroende på hur väl medarbetarna har möjlighet att ta till sig värderingarna. Är värderingarna väl anammade leder det ofta till att personalen motiveras i mötet med kunden och att värdegrunden då kommer att utgöra ett stöd för att veta hur olika scenarier kan lösas. Om personalen inte har getts tillräcklig information om värderingarna eller av annan anledning inte tagit till sig dem fullt ut, kan det medföra att personerna ifråga har svårt att veta hur de förväntas agera i... (More)
Fallföretaget har en väl utformad värdegrund som bygger på ett antal värderingar som knyts samman genom företagsandan. Frontlinjepersonalen arbetar i stora drag efter att följa värderingarna, i största möjliga mån i mötet med kunden. Värderingar kan te sig på olika vis beroende på hur väl medarbetarna har möjlighet att ta till sig värderingarna. Är värderingarna väl anammade leder det ofta till att personalen motiveras i mötet med kunden och att värdegrunden då kommer att utgöra ett stöd för att veta hur olika scenarier kan lösas. Om personalen inte har getts tillräcklig information om värderingarna eller av annan anledning inte tagit till sig dem fullt ut, kan det medföra att personerna ifråga har svårt att veta hur de förväntas agera i ett kundmöte. Det finns flera lösningar för att kommunicera värderingar, lärande i arbete och utbildning är två av de vanligaste metoderna. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Olsson, Oscar LU and Winbladh, Justus LU
supervisor
organization
course
KSKK01 20131
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
HRM, Servicekultur, Empowerment, Värderingar, Företagsanda.
language
Swedish
id
4017761
date added to LUP
2015-02-05 15:35:59
date last changed
2015-02-05 15:35:59
@misc{4017761,
  abstract     = {{Fallföretaget har en väl utformad värdegrund som bygger på ett antal värderingar som knyts samman genom företagsandan. Frontlinjepersonalen arbetar i stora drag efter att följa värderingarna, i största möjliga mån i mötet med kunden. Värderingar kan te sig på olika vis beroende på hur väl medarbetarna har möjlighet att ta till sig värderingarna. Är värderingarna väl anammade leder det ofta till att personalen motiveras i mötet med kunden och att värdegrunden då kommer att utgöra ett stöd för att veta hur olika scenarier kan lösas. Om personalen inte har getts tillräcklig information om värderingarna eller av annan anledning inte tagit till sig dem fullt ut, kan det medföra att personerna ifråga har svårt att veta hur de förväntas agera i ett kundmöte. Det finns flera lösningar för att kommunicera värderingar, lärande i arbete och utbildning är två av de vanligaste metoderna.}},
  author       = {{Olsson, Oscar and Winbladh, Justus}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Värderingar för frontlinjepersonalen, Möjliggörande eller begränsande?}},
  year         = {{2013}},
}