Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Glada medarbetare bland miljontals kunder - Arbetsglädjearbete hos Gekås Ullared

Hedman, Josefin LU and Jassim, Rim LU (2013) KSKK01 20131
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Arbetet med medarbetares arbetsglädje speglas i den framtagna modellen kring arbetsglädje där förutom den psykiska arbetsmiljön fokus även råder kring en motiverande miljö, delaktiga ledare samt kommunikation och feedback. Medarbetare på Gekås Ullared anser att arbetsglädje är samt uppstår i gemenskapen med kollegor, den dagliga kontakten med kunder och beroende på ledarnas delaktighet i det dagliga arbetet. Denna syn på arbetsglädje i den psykiska arbetsmiljön överensstämmer med Gekås Ullareds ledares syn samt hur de arbetar för att skapa förutsättningar för den. Vidare skapas detta även genom att som ledare vara delaktig i medarbetarnas dagliga arbete, upprätthålla kontinuerlig kommunikation med medarbetare redan från anställningens... (More)
Arbetet med medarbetares arbetsglädje speglas i den framtagna modellen kring arbetsglädje där förutom den psykiska arbetsmiljön fokus även råder kring en motiverande miljö, delaktiga ledare samt kommunikation och feedback. Medarbetare på Gekås Ullared anser att arbetsglädje är samt uppstår i gemenskapen med kollegor, den dagliga kontakten med kunder och beroende på ledarnas delaktighet i det dagliga arbetet. Denna syn på arbetsglädje i den psykiska arbetsmiljön överensstämmer med Gekås Ullareds ledares syn samt hur de arbetar för att skapa förutsättningar för den. Vidare skapas detta även genom att som ledare vara delaktig i medarbetarnas dagliga arbete, upprätthålla kontinuerlig kommunikation med medarbetare redan från anställningens början samt skapa en motiverande miljö. Vi konstaterar att Gekås Ullared är en arbetsgivare vilken är mån om sin personal och dess arbetsglädje. Dock finns i företagets ledarskap utvecklingspotential gällande delaktighet i medarbetarnas arbete, stöd och återkoppling för medarbetarsamtal. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hedman, Josefin LU and Jassim, Rim LU
supervisor
organization
course
KSKK01 20131
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Arbetsglädje, psykisk arbetsmiljö, motivation, feedback, kommunikation, stödjande ledarskap, service
language
Swedish
id
4058173
date added to LUP
2015-02-05 15:35:29
date last changed
2015-02-05 15:35:29
@misc{4058173,
  abstract     = {{Arbetet med medarbetares arbetsglädje speglas i den framtagna modellen kring arbetsglädje där förutom den psykiska arbetsmiljön fokus även råder kring en motiverande miljö, delaktiga ledare samt kommunikation och feedback. Medarbetare på Gekås Ullared anser att arbetsglädje är samt uppstår i gemenskapen med kollegor, den dagliga kontakten med kunder och beroende på ledarnas delaktighet i det dagliga arbetet. Denna syn på arbetsglädje i den psykiska arbetsmiljön överensstämmer med Gekås Ullareds ledares syn samt hur de arbetar för att skapa förutsättningar för den. Vidare skapas detta även genom att som ledare vara delaktig i medarbetarnas dagliga arbete, upprätthålla kontinuerlig kommunikation med medarbetare redan från anställningens början samt skapa en motiverande miljö. Vi konstaterar att Gekås Ullared är en arbetsgivare vilken är mån om sin personal och dess arbetsglädje. Dock finns i företagets ledarskap utvecklingspotential gällande delaktighet i medarbetarnas arbete, stöd och återkoppling för medarbetarsamtal.}},
  author       = {{Hedman, Josefin and Jassim, Rim}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Glada medarbetare bland miljontals kunder - Arbetsglädjearbete hos Gekås Ullared}},
  year         = {{2013}},
}