Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Instagrams  olika  bilder   -  en  presentation  av  identiteter  

Elgeborn, Lovisa LU (2014) SANK01 20132
Social Anthropology
Abstract (Swedish)
Uppsatsen problemformulering undersöker hur det visuella språket påverkar, inom det sociala mediet Instagram, personers identitetsuppfattning och interaktion i sociala sammanhang. Jag har undersökt problemställningen genom kvalitativa intervjuer och deltagande observationer av danska informanters bruk av det sociala mediet Instagram. Den teoretiska utgångspunkten vilar på Erving Goffmans begrepp Impression Management, men drar på diskussioner och perspektiv från dagens debatt omkring sociala mediers inverkan på vår sociala gemenskap. Jag finner att informanternas uppfattning av deras identiteter påverkas i en växelverkan mellan publicering av bilder och deras följares respons. Vidare finner jag även att mediet i sig självt, blir ett... (More)
Uppsatsen problemformulering undersöker hur det visuella språket påverkar, inom det sociala mediet Instagram, personers identitetsuppfattning och interaktion i sociala sammanhang. Jag har undersökt problemställningen genom kvalitativa intervjuer och deltagande observationer av danska informanters bruk av det sociala mediet Instagram. Den teoretiska utgångspunkten vilar på Erving Goffmans begrepp Impression Management, men drar på diskussioner och perspektiv från dagens debatt omkring sociala mediers inverkan på vår sociala gemenskap. Jag finner att informanternas uppfattning av deras identiteter påverkas i en växelverkan mellan publicering av bilder och deras följares respons. Vidare finner jag även att mediet i sig självt, blir ett redskap i sociala sammanhang, för att etablera och vårda sociala relationer. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Elgeborn, Lovisa LU
supervisor
organization
course
SANK01 20132
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
socialantropologi, Instagram, identitet, front-stage, back-stage, bildspråk, sociala relationer
language
Swedish
id
4391262
date added to LUP
2014-04-09 07:46:37
date last changed
2014-04-09 07:46:37
@misc{4391262,
  abstract     = {{Uppsatsen problemformulering undersöker hur det visuella språket påverkar, inom det sociala mediet Instagram, personers identitetsuppfattning och interaktion i sociala sammanhang. Jag har undersökt problemställningen genom kvalitativa intervjuer och deltagande observationer av danska informanters bruk av det sociala mediet Instagram. Den teoretiska utgångspunkten vilar på Erving Goffmans begrepp Impression Management, men drar på diskussioner och perspektiv från dagens debatt omkring sociala mediers inverkan på vår sociala gemenskap. Jag finner att informanternas uppfattning av deras identiteter påverkas i en växelverkan mellan publicering av bilder och deras följares respons. Vidare finner jag även att mediet i sig självt, blir ett redskap i sociala sammanhang, för att etablera och vårda sociala relationer.}},
  author       = {{Elgeborn, Lovisa}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Instagrams  olika  bilder   -  en  presentation  av  identiteter  }},
  year         = {{2014}},
}