Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Jämställdhet i EU - En fallstudie om politisk påverkan och europeisk integration

Rådström, Fanny LU and Hellerström, Linn LU (2014) STVA22 20141
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Europeiska unionen (EU) utgör idag en inflytelserik plattform för att utöva politisk påverkan, något som har dragit till sig ett stort antal aktörer. Många nya politiska kanaler och möjligheter har öppnats upp i och med det europeiska samarbetet, men hur kan organisationer gå till väga för att faktiskt kunna påverka den politik som förs inom EU:s institutioner? Denna uppsats är en fallstudie av organisationen European Women´s Lobby och deras arbete för att förbättra kvinnors representation i EU. Deras arbete undersöks genom en analys av det officiella material som presenterar en av de kampanjer som organisationen driver på den europeiska plattformen. Till hjälp för denna analys användes ett teoretiskt ramverk som bygger på... (More)
Europeiska unionen (EU) utgör idag en inflytelserik plattform för att utöva politisk påverkan, något som har dragit till sig ett stort antal aktörer. Många nya politiska kanaler och möjligheter har öppnats upp i och med det europeiska samarbetet, men hur kan organisationer gå till väga för att faktiskt kunna påverka den politik som förs inom EU:s institutioner? Denna uppsats är en fallstudie av organisationen European Women´s Lobby och deras arbete för att förbättra kvinnors representation i EU. Deras arbete undersöks genom en analys av det officiella material som presenterar en av de kampanjer som organisationen driver på den europeiska plattformen. Till hjälp för denna analys användes ett teoretiskt ramverk som bygger på europeiseringsteori. Det som undersökningen har visat på är att olika aspekter av europeisering anses ha skapat både nya möjligheter samt svårigheter för att utforma och bedriva den kampanj som har studerats. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Rådström, Fanny LU and Hellerström, Linn LU
supervisor
organization
course
STVA22 20141
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
Lobbying, Europeisering, European Women´s Lobby, EU, Icke-statlig organisation
language
Swedish
id
4447859
date added to LUP
2014-07-07 14:40:48
date last changed
2014-07-07 14:40:48
@misc{4447859,
  abstract     = {{Europeiska unionen (EU) utgör idag en inflytelserik plattform för att utöva politisk påverkan, något som har dragit till sig ett stort antal aktörer. Många nya politiska kanaler och möjligheter har öppnats upp i och med det europeiska samarbetet, men hur kan organisationer gå till väga för att faktiskt kunna påverka den politik som förs inom EU:s institutioner? Denna uppsats är en fallstudie av organisationen European Women´s Lobby och deras arbete för att förbättra kvinnors representation i EU. Deras arbete undersöks genom en analys av det officiella material som presenterar en av de kampanjer som organisationen driver på den europeiska plattformen. Till hjälp för denna analys användes ett teoretiskt ramverk som bygger på europeiseringsteori. Det som undersökningen har visat på är att olika aspekter av europeisering anses ha skapat både nya möjligheter samt svårigheter för att utforma och bedriva den kampanj som har studerats.}},
  author       = {{Rådström, Fanny and Hellerström, Linn}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Jämställdhet i EU - En fallstudie om politisk påverkan och europeisk integration}},
  year         = {{2014}},
}