Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Det är en snygg flaska, men den är ju inte miljövänlig! Alkoholproducenternas utmaning att vara konkurrenskraftiga och samtidigt ta miljöansvar.

Saganowski, David LU and Snecker, Niklas LU (2014) SMKK10 20141
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Corporate Social Responsibility har inte fått genomslag bland företagen. Detta beror främst på att företagen är små och intresset för miljöansvaret relaterat till alkoholprodukterna är lågt. Samhällsansvaret och miljöansvaret är däremot en viktig del av producenternas vardagliga arbete, men det är inte attraktivt nog för att användas i marknadsföringen eller som en del av varumärket. Av samma anledningar kan vi se att miljövänliga förpackningar ratas bland både företagen och konsumenterna. Vår studie indikerade på att glasförpackningen är sämst ur miljöperspektiv, samtidigt mest efterfrågad på grund av glasflaskans praktiska egenskaper och det faktum att förpackningen utstrålar högre image och kvalitet. Ett sätt att möta konsumenternas... (More)
Corporate Social Responsibility har inte fått genomslag bland företagen. Detta beror främst på att företagen är små och intresset för miljöansvaret relaterat till alkoholprodukterna är lågt. Samhällsansvaret och miljöansvaret är däremot en viktig del av producenternas vardagliga arbete, men det är inte attraktivt nog för att användas i marknadsföringen eller som en del av varumärket. Av samma anledningar kan vi se att miljövänliga förpackningar ratas bland både företagen och konsumenterna. Vår studie indikerade på att glasförpackningen är sämst ur miljöperspektiv, samtidigt mest efterfrågad på grund av glasflaskans praktiska egenskaper och det faktum att förpackningen utstrålar högre image och kvalitet. Ett sätt att möta konsumenternas miljökrav har istället blivit att erbjuda ekologiska produkter. Sådana produkter indikerar miljöansvar och företaget framstår som lockande för konsumenten. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Saganowski, David LU and Snecker, Niklas LU
supervisor
organization
course
SMKK10 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Varumärkesskapande., Marknadsföring, Corporate Social Responsibility, Alkoholproducenter, Alkoholförpackningar
language
Swedish
id
4460739
date added to LUP
2015-02-05 15:31:08
date last changed
2015-02-05 15:31:08
@misc{4460739,
  abstract     = {{Corporate Social Responsibility har inte fått genomslag bland företagen. Detta beror främst på att företagen är små och intresset för miljöansvaret relaterat till alkoholprodukterna är lågt. Samhällsansvaret och miljöansvaret är däremot en viktig del av producenternas vardagliga arbete, men det är inte attraktivt nog för att användas i marknadsföringen eller som en del av varumärket. Av samma anledningar kan vi se att miljövänliga förpackningar ratas bland både företagen och konsumenterna. Vår studie indikerade på att glasförpackningen är sämst ur miljöperspektiv, samtidigt mest efterfrågad på grund av glasflaskans praktiska egenskaper och det faktum att förpackningen utstrålar högre image och kvalitet. Ett sätt att möta konsumenternas miljökrav har istället blivit att erbjuda ekologiska produkter. Sådana produkter indikerar miljöansvar och företaget framstår som lockande för konsumenten.}},
  author       = {{Saganowski, David and Snecker, Niklas}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Det är en snygg flaska, men den är ju inte miljövänlig! Alkoholproducenternas utmaning att vara konkurrenskraftiga och samtidigt ta miljöansvar.}},
  year         = {{2014}},
}