Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Säkerhetspolicys för privata mobila enheter i organisationer

Larsson, Oscar LU and Persson, Marcus LU (2014) SYSK02 20141
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Genom en allt mer utbredd användning av privata mobila enheter på arbetsplatser har fler risker medförts till organisationer. Med denna studie vill vi undersöka de olika säkerhetspolicys som organisationer tillämpar för att minska de hot som tillkommer då känslig organisationsinformation används av privata mobila enheter. För att utföra denna studie tar vi hjälp av redan existerande litteratur inom området såväl som ett antal intervjuer där vi frågar IT-ansvariga inom organisationer hur de ser på säkerhetspolicys och beprövade ramverk för just säkerhet rörande privata mobila enheter. Vår studie visar att specifika aspekter för privata mobila enheter i säkerhetspolicys inte är vanligt förekommande. Organisationerna i vår undersökning... (More)
Genom en allt mer utbredd användning av privata mobila enheter på arbetsplatser har fler risker medförts till organisationer. Med denna studie vill vi undersöka de olika säkerhetspolicys som organisationer tillämpar för att minska de hot som tillkommer då känslig organisationsinformation används av privata mobila enheter. För att utföra denna studie tar vi hjälp av redan existerande litteratur inom området såväl som ett antal intervjuer där vi frågar IT-ansvariga inom organisationer hur de ser på säkerhetspolicys och beprövade ramverk för just säkerhet rörande privata mobila enheter. Vår studie visar att specifika aspekter för privata mobila enheter i säkerhetspolicys inte är vanligt förekommande. Organisationerna i vår undersökning använder sig av säkerhetspolicys som berör privata mobila enheter men vi har inte kunnat finna några specifika aspekter där policys särskiljer sig för privata mobila enheter jämfört med organisationsägda mobila enhter. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Larsson, Oscar LU and Persson, Marcus LU
supervisor
organization
course
SYSK02 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Privata mobila enheter, BYOD, säkerhetspolicys, säkerhetsaspekter
report number
INF14-035
language
Swedish
id
4464089
date added to LUP
2014-08-20 10:50:42
date last changed
2014-08-20 10:50:42
@misc{4464089,
  abstract     = {{Genom en allt mer utbredd användning av privata mobila enheter på arbetsplatser har fler risker medförts till organisationer. Med denna studie vill vi undersöka de olika säkerhetspolicys som organisationer tillämpar för att minska de hot som tillkommer då känslig organisationsinformation används av privata mobila enheter. För att utföra denna studie tar vi hjälp av redan existerande litteratur inom området såväl som ett antal intervjuer där vi frågar IT-ansvariga inom organisationer hur de ser på säkerhetspolicys och beprövade ramverk för just säkerhet rörande privata mobila enheter. Vår studie visar att specifika aspekter för privata mobila enheter i säkerhetspolicys inte är vanligt förekommande. Organisationerna i vår undersökning använder sig av säkerhetspolicys som berör privata mobila enheter men vi har inte kunnat finna några specifika aspekter där policys särskiljer sig för privata mobila enheter jämfört med organisationsägda mobila enhter.}},
  author       = {{Larsson, Oscar and Persson, Marcus}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Säkerhetspolicys för privata mobila enheter i organisationer}},
  year         = {{2014}},
}