Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Agil systemdokumentation - En fallstudie i Scrum

Lindqvist, Martin LU and Nielsen, Oskar LU (2014) SYSK02 20141
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Med systemdokumentation som centralt begrepp utreder vi i studien hur agila projekt i Scrum värdesätter och hanterar skapandet av systemdokumentation. Systemdokumentation, per definition beskriver ett system och hur det är uppbyggt. Vi tittar på olika typer av systemdokumentation med ett antal aspekter och begrepp som vi sammanfattar i en undersökningsmodell, vilken varit utgångspunkten för vår empiriska undersökning. Den genomfördes i intervjuer med fyra IT-konsulter som tillsammans representerar alla roller i Scrum. Studien pekar på att Scrum stödjer skapandet av systemdokumentation genom att varje projekt kan implementera och anpassa en egen dokumentationsprocess som stämmer överens med kundens och organisationens krav på... (More)
Med systemdokumentation som centralt begrepp utreder vi i studien hur agila projekt i Scrum värdesätter och hanterar skapandet av systemdokumentation. Systemdokumentation, per definition beskriver ett system och hur det är uppbyggt. Vi tittar på olika typer av systemdokumentation med ett antal aspekter och begrepp som vi sammanfattar i en undersökningsmodell, vilken varit utgångspunkten för vår empiriska undersökning. Den genomfördes i intervjuer med fyra IT-konsulter som tillsammans representerar alla roller i Scrum. Studien pekar på att Scrum stödjer skapandet av systemdokumentation genom att varje projekt kan implementera och anpassa en egen dokumentationsprocess som stämmer överens med kundens och organisationens krav på systemdokumentation. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Lindqvist, Martin LU and Nielsen, Oskar LU
supervisor
organization
course
SYSK02 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
report number
INF14-030
language
Swedish
id
4465813
date added to LUP
2014-06-25 15:43:24
date last changed
2014-06-25 15:43:24
@misc{4465813,
  abstract     = {{Med systemdokumentation som centralt begrepp utreder vi i studien hur agila projekt i Scrum värdesätter och hanterar skapandet av systemdokumentation. Systemdokumentation, per definition beskriver ett system och hur det är uppbyggt. Vi tittar på olika typer av systemdokumentation med ett antal aspekter och begrepp som vi sammanfattar i en undersökningsmodell, vilken varit utgångspunkten för vår empiriska undersökning. Den genomfördes i intervjuer med fyra IT-konsulter som tillsammans representerar alla roller i Scrum. Studien pekar på att Scrum stödjer skapandet av systemdokumentation genom att varje projekt kan implementera och anpassa en egen dokumentationsprocess som stämmer överens med kundens och organisationens krav på systemdokumentation.}},
  author       = {{Lindqvist, Martin and Nielsen, Oskar}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Agil systemdokumentation - En fallstudie i Scrum}},
  year         = {{2014}},
}