Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

En geografisk matchning mellan styrelsens och företagets internationalisering

Björk Lindström, Marcus LU and Segerström, Sebastian LU (2015) FEKN90 20151
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syftet med den här studien är att utforska ifall det finns ett geografiskt samband mellan styrelsens och företagets internationalisering. Det huvudsakliga syftet med uppsatsen är att undersöka ifall det finns en koppling mellan ett företags internationella närvaro och styrelse. Denna koppling baseras på de tre länder företaget har mest personal i. Vi undersöker styrelsemedlemmarnas erfarenheter genom att undersöka deras internationella studieerfarenhet, arbetserfarenhet och styrelseerfarenhet samt styrelsemedlemmarnas nationalitet. Denna forskning är en kvantitativ studie baserad på paneldata-regression. Agentteori, Stewardship-teori, Resource dependency teori och resurs baserade vyn är uppsatsens underbyggnad för att förstå relevansen av... (More)
Syftet med den här studien är att utforska ifall det finns ett geografiskt samband mellan styrelsens och företagets internationalisering. Det huvudsakliga syftet med uppsatsen är att undersöka ifall det finns en koppling mellan ett företags internationella närvaro och styrelse. Denna koppling baseras på de tre länder företaget har mest personal i. Vi undersöker styrelsemedlemmarnas erfarenheter genom att undersöka deras internationella studieerfarenhet, arbetserfarenhet och styrelseerfarenhet samt styrelsemedlemmarnas nationalitet. Denna forskning är en kvantitativ studie baserad på paneldata-regression. Agentteori, Stewardship-teori, Resource dependency teori och resurs baserade vyn är uppsatsens underbyggnad för att förstå relevansen av internationalisering i styrelser och företag. Studien är baserad på ett urval av 41 bolag under tidsperioden 2009 till 2013.
Resultat: Studien finner attde två oberoende variablerna, styrelsens geografiska erfarenhet och nationalitet, inte uppvisar en signifikant association med den internationella geografiska närvaron. Det vi dock kan se är att den tredje oberoende variabeln ägarnas geografiska närvaro har en signifikant positiv association mellan varandra. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Björk Lindström, Marcus LU and Segerström, Sebastian LU
supervisor
organization
course
FEKN90 20151
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Geografisk kommersialisering, Styrelse, Internationalisering
language
Swedish
id
7753940
date added to LUP
2015-08-12 18:11:17
date last changed
2015-08-12 18:11:17
@misc{7753940,
  abstract     = {{Syftet med den här studien är att utforska ifall det finns ett geografiskt samband mellan styrelsens och företagets internationalisering. Det huvudsakliga syftet med uppsatsen är att undersöka ifall det finns en koppling mellan ett företags internationella närvaro och styrelse. Denna koppling baseras på de tre länder företaget har mest personal i. Vi undersöker styrelsemedlemmarnas erfarenheter genom att undersöka deras internationella studieerfarenhet, arbetserfarenhet och styrelseerfarenhet samt styrelsemedlemmarnas nationalitet. Denna forskning är en kvantitativ studie baserad på paneldata-regression. Agentteori, Stewardship-teori, Resource dependency teori och resurs baserade vyn är uppsatsens underbyggnad för att förstå relevansen av internationalisering i styrelser och företag. Studien är baserad på ett urval av 41 bolag under tidsperioden 2009 till 2013.
Resultat: Studien finner attde två oberoende variablerna, styrelsens geografiska erfarenhet och nationalitet, inte uppvisar en signifikant association med den internationella geografiska närvaron. Det vi dock kan se är att den tredje oberoende variabeln ägarnas geografiska närvaro har en signifikant positiv association mellan varandra.}},
  author       = {{Björk Lindström, Marcus and Segerström, Sebastian}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{En geografisk matchning mellan styrelsens och företagets internationalisering}},
  year         = {{2015}},
}