Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Att ta tillvara på filmturism. En vandring genom Ystad och Fjällbacka

Nilsson, Cecilia LU and Lindh Nilsson, Melinda LU (2016) KSKK01 20161
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Syftet med denna uppsats är att bidra till en ökad förståelse för hur en destinations lokala aktörer kan använda filmturism för platsutveckling. Detta genom att undersöka utbudssidans arbete med platsmarknadsföring och kommodifiering av autenticitet i filmturism.

Med filmturism som utgångspunkt har vi fokuserat på begreppen platsmarknadsföring, kommodifiering och autenticitet. Tidigare teorier har visat på att filmturism kan ha flera positiva effekter för en destination. Vårt resultat tyder på att olika platser har olika förutsättningar och mål, vilket innebär att en destinations lokala aktörer arbetar varierande med filmturismen. Det gäller följaktligen att destinationer tar tillvara på filmturismen för att kunna dra nytta av... (More)
Syftet med denna uppsats är att bidra till en ökad förståelse för hur en destinations lokala aktörer kan använda filmturism för platsutveckling. Detta genom att undersöka utbudssidans arbete med platsmarknadsföring och kommodifiering av autenticitet i filmturism.

Med filmturism som utgångspunkt har vi fokuserat på begreppen platsmarknadsföring, kommodifiering och autenticitet. Tidigare teorier har visat på att filmturism kan ha flera positiva effekter för en destination. Vårt resultat tyder på att olika platser har olika förutsättningar och mål, vilket innebär att en destinations lokala aktörer arbetar varierande med filmturismen. Det gäller följaktligen att destinationer tar tillvara på filmturismen för att kunna dra nytta av fördelarna. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, Cecilia LU and Lindh Nilsson, Melinda LU
supervisor
organization
course
KSKK01 20161
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Filmturism, platsmarknadsföring, kommodifiering, autenticitet
language
Swedish
id
8886398
date added to LUP
2016-08-30 08:45:24
date last changed
2016-08-30 08:45:24
@misc{8886398,
  abstract     = {{Syftet med denna uppsats är att bidra till en ökad förståelse för hur en destinations lokala aktörer kan använda filmturism för platsutveckling. Detta genom att undersöka utbudssidans arbete med platsmarknadsföring och kommodifiering av autenticitet i filmturism. 

Med filmturism som utgångspunkt har vi fokuserat på begreppen platsmarknadsföring, kommodifiering och autenticitet. Tidigare teorier har visat på att filmturism kan ha flera positiva effekter för en destination. Vårt resultat tyder på att olika platser har olika förutsättningar och mål, vilket innebär att en destinations lokala aktörer arbetar varierande med filmturismen. Det gäller följaktligen att destinationer tar tillvara på filmturismen för att kunna dra nytta av fördelarna.}},
  author       = {{Nilsson, Cecilia and Lindh Nilsson, Melinda}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Att ta tillvara på filmturism. En vandring genom Ystad och Fjällbacka}},
  year         = {{2016}},
}