Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Säkerhetsmedvetande gällande mobila enheter - en kvantitativ studie utförd på privatpersoner

Conradson, Felix LU and Markides, Stefan (2016) SYSK02 20161
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Information är en värdefull tillgång, och att garantera dess säkerhet är en konstant utmaning för alla inblandade. Nuförtiden säljs det fler avancerade mobila enheter än datorer per år, men säkerheten i dessa enheter släpar efter jämfört med säkerheten som erbjuds för datoranvändare. Syftet med denna uppsats är att ta reda på hur medvetna användare är kring säkerhetsrisker som berör mobila enheter, samt i vilken utsträckning de vidtar säkerhetsåtgärder mot dessa risker. Detta har åstadkommits genom att utföra en enkätundersökning, vilken sedan analyserats och därigenom givit oss en överblick över den rådande situationen. Resultaten pekar mot att säkerhetsmedvetandet kring mobila enheter är väldigt lågt, och att i många fall ignoreras... (More)
Information är en värdefull tillgång, och att garantera dess säkerhet är en konstant utmaning för alla inblandade. Nuförtiden säljs det fler avancerade mobila enheter än datorer per år, men säkerheten i dessa enheter släpar efter jämfört med säkerheten som erbjuds för datoranvändare. Syftet med denna uppsats är att ta reda på hur medvetna användare är kring säkerhetsrisker som berör mobila enheter, samt i vilken utsträckning de vidtar säkerhetsåtgärder mot dessa risker. Detta har åstadkommits genom att utföra en enkätundersökning, vilken sedan analyserats och därigenom givit oss en överblick över den rådande situationen. Resultaten pekar mot att säkerhetsmedvetandet kring mobila enheter är väldigt lågt, och att i många fall ignoreras riskerna. Enkätsvaren understryker behovet att öka medvetenheten kring säkerheten i deltagarnas personliga enheter. I uppsatsen tas det även upp olika hot och säkerhetsåtgärder, i ett försök att bidra till ökad medvetenhet. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Conradson, Felix LU and Markides, Stefan
supervisor
organization
course
SYSK02 20161
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Mobila enheter, informationssäkerhet, säkerhetsmedvetande, åtgärder
report number
INF16-062
language
Swedish
id
8890307
date added to LUP
2016-09-09 13:46:05
date last changed
2016-09-09 13:46:05
@misc{8890307,
  abstract     = {{Information är en värdefull tillgång, och att garantera dess säkerhet är en konstant utmaning för alla inblandade. Nuförtiden säljs det fler avancerade mobila enheter än datorer per år, men säkerheten i dessa enheter släpar efter jämfört med säkerheten som erbjuds för datoranvändare. Syftet med denna uppsats är att ta reda på hur medvetna användare är kring säkerhetsrisker som berör mobila enheter, samt i vilken utsträckning de vidtar säkerhetsåtgärder mot dessa risker. Detta har åstadkommits genom att utföra en enkätundersökning, vilken sedan analyserats och därigenom givit oss en överblick över den rådande situationen. Resultaten pekar mot att säkerhetsmedvetandet kring mobila enheter är väldigt lågt, och att i många fall ignoreras riskerna. Enkätsvaren understryker behovet att öka medvetenheten kring säkerheten i deltagarnas personliga enheter. I uppsatsen tas det även upp olika hot och säkerhetsåtgärder, i ett försök att bidra till ökad medvetenhet.}},
  author       = {{Conradson, Felix and Markides, Stefan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Säkerhetsmedvetande gällande mobila enheter - en kvantitativ studie utförd på privatpersoner}},
  year         = {{2016}},
}