Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Rebranding genom logotyp - En kvalitativ studie om Vattenfall och Filmstadens logotypförändring

Brunegård, Benjamin LU ; Lundquist, Fanny LU and Haeggblom, Jakob LU (2019) FEKH29 20182
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syftet med uppsatsen är att undersöka hur logotyper har använts som verktyg för rebranding för de två svenska företagen Vattenfall och Filmstaden utifrån teorier om rebranding, symbollära och semiotik. Rebranding har valts som utgångspunkt i uppsatsen samt kombinerats med teorier om semiotik (Semiotiska triangeln), symbollära (färg, form och typsnitt) och brand equity. Genom att analysera det empiriska materialet utifrån utvalda teorier har denna studie bidragit med insikt om hur rebranding genom logotypbyte använts av Vattenfall och Filmstaden. Kopplingen mellan den symboliska innebörden av visuella förändringar och anledningar bakom förändringen har gett ett visst kunskapsbidrag till forskning om rebranding. Det huvudsakliga... (More)
Syftet med uppsatsen är att undersöka hur logotyper har använts som verktyg för rebranding för de två svenska företagen Vattenfall och Filmstaden utifrån teorier om rebranding, symbollära och semiotik. Rebranding har valts som utgångspunkt i uppsatsen samt kombinerats med teorier om semiotik (Semiotiska triangeln), symbollära (färg, form och typsnitt) och brand equity. Genom att analysera det empiriska materialet utifrån utvalda teorier har denna studie bidragit med insikt om hur rebranding genom logotypbyte använts av Vattenfall och Filmstaden. Kopplingen mellan den symboliska innebörden av visuella förändringar och anledningar bakom förändringen har gett ett visst kunskapsbidrag till forskning om rebranding. Det huvudsakliga forskningsbidraget ligger i hur de båda företagen kombinerat intentioner med praktiska förändringar i logotyperna. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Brunegård, Benjamin LU ; Lundquist, Fanny LU and Haeggblom, Jakob LU
supervisor
organization
course
FEKH29 20182
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
language
Swedish
id
8970246
date added to LUP
2019-03-27 11:45:45
date last changed
2019-03-27 11:45:45
@misc{8970246,
  abstract     = {{Syftet med uppsatsen är att undersöka hur logotyper har använts som verktyg för rebranding för de två svenska företagen Vattenfall och Filmstaden utifrån teorier om rebranding, symbollära och semiotik. Rebranding har valts som utgångspunkt i uppsatsen samt kombinerats med teorier om semiotik (Semiotiska triangeln), symbollära (färg, form och typsnitt) och brand equity. Genom att analysera det empiriska materialet utifrån utvalda teorier har denna studie bidragit med insikt om hur rebranding genom logotypbyte använts av Vattenfall och Filmstaden. Kopplingen mellan den symboliska innebörden av visuella förändringar och anledningar bakom förändringen har gett ett visst kunskapsbidrag till forskning om rebranding. Det huvudsakliga forskningsbidraget ligger i hur de båda företagen kombinerat intentioner med praktiska förändringar i logotyperna.}},
  author       = {{Brunegård, Benjamin and Lundquist, Fanny and Haeggblom, Jakob}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Rebranding genom logotyp - En kvalitativ studie om Vattenfall och Filmstadens logotypförändring}},
  year         = {{2019}},
}