Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Hur motiverar ledare sina medarbetare

Attin, Karl LU and Johansson, August (2019) KSMK65 20191
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Följande uppsats studerar och redogör för hur ledare i människonära tjänster arbetar för att bibehålla eller höja sina medarbetares motivation i det vardagliga arbetet och mer specifikt vilka verktyg och tillvägagångssätt de har till sitt förfogande. För att förstå det redogör studien även för vilka ideal ledarna har kring motivation. Studien baseras på nio kvalitativa djupintervjuer med ledare i olika människonära verksamheter. Utifrån empirin kan vi se att ledare använder sin ledarskapsstil för att försöka motivera sina medarbetare, där anpassning av beteende och individuell hänsyn till respektive medarbetare är centralt. Enligt ledarna är motivationsarbetet utmanande då människor är komplicerade och ledarna har inte många konkreta... (More)
Följande uppsats studerar och redogör för hur ledare i människonära tjänster arbetar för att bibehålla eller höja sina medarbetares motivation i det vardagliga arbetet och mer specifikt vilka verktyg och tillvägagångssätt de har till sitt förfogande. För att förstå det redogör studien även för vilka ideal ledarna har kring motivation. Studien baseras på nio kvalitativa djupintervjuer med ledare i olika människonära verksamheter. Utifrån empirin kan vi se att ledare använder sin ledarskapsstil för att försöka motivera sina medarbetare, där anpassning av beteende och individuell hänsyn till respektive medarbetare är centralt. Enligt ledarna är motivationsarbetet utmanande då människor är komplicerade och ledarna har inte många konkreta verktyg till sitt förfogande. Två verktyg som ledarna berättar att de använder för att höja sina medarbetares motivation är individuella samtal och utbildning. Många av ledarna anser dessutom att småsaker i vardagen är en viktig del i deras motivationsarbete, som att visa uppskattning, ge beröm och konstruktiv feedback. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Attin, Karl LU and Johansson, August
supervisor
organization
course
KSMK65 20191
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
language
Swedish
id
8982941
date added to LUP
2019-06-13 10:22:40
date last changed
2019-06-13 10:22:40
@misc{8982941,
  abstract     = {{Följande uppsats studerar och redogör för hur ledare i människonära tjänster arbetar för att bibehålla eller höja sina medarbetares motivation i det vardagliga arbetet och mer specifikt vilka verktyg och tillvägagångssätt de har till sitt förfogande. För att förstå det redogör studien även för vilka ideal ledarna har kring motivation. Studien baseras på nio kvalitativa djupintervjuer med ledare i olika människonära verksamheter. Utifrån empirin kan vi se att ledare använder sin ledarskapsstil för att försöka motivera sina medarbetare, där anpassning av beteende och individuell hänsyn till respektive medarbetare är centralt. Enligt ledarna är motivationsarbetet utmanande då människor är komplicerade och ledarna har inte många konkreta verktyg till sitt förfogande. Två verktyg som ledarna berättar att de använder för att höja sina medarbetares motivation är individuella samtal och utbildning. Många av ledarna anser dessutom att småsaker i vardagen är en viktig del i deras motivationsarbete, som att visa uppskattning, ge beröm och konstruktiv feedback.}},
  author       = {{Attin, Karl and Johansson, August}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Hur motiverar ledare sina medarbetare}},
  year         = {{2019}},
}