Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Att hitta arbete för livet - En uppsats om arbetsnöjdhetens källor och effekter

Serrano, Daniel LU (2019) PEDK01 20191
Education
Abstract (Swedish)
Med bakgrund i idén att lyckliga medarbetare är mer produktiva har det här arbetet tittat närmare på vad människor ser som viktigt för att de ska känna en arbetsnöjdhet. För att få inblick i människors tankar kring konceptet har fyra intervjuer gjorts med fyra personer som alla har längre arbetslivserfarenhet. Med stöd i de intervjuerna menar jag att man kan dela upp arbetsnöjdheten i tre beståndsdelar som delvis överlappar med varandra. Det här sättet att se på arbetsnöjdhet kan också användas för att beskriva personligheter, där det som skiljer människor åt är vilka delar av arbetslivet som har störst inverkan på den egna arbetsnöjdheten. Omfattningen på undersökningen är något begränsad; att göra liknande undersökningar i större... (More)
Med bakgrund i idén att lyckliga medarbetare är mer produktiva har det här arbetet tittat närmare på vad människor ser som viktigt för att de ska känna en arbetsnöjdhet. För att få inblick i människors tankar kring konceptet har fyra intervjuer gjorts med fyra personer som alla har längre arbetslivserfarenhet. Med stöd i de intervjuerna menar jag att man kan dela upp arbetsnöjdheten i tre beståndsdelar som delvis överlappar med varandra. Det här sättet att se på arbetsnöjdhet kan också användas för att beskriva personligheter, där det som skiljer människor åt är vilka delar av arbetslivet som har störst inverkan på den egna arbetsnöjdheten. Omfattningen på undersökningen är något begränsad; att göra liknande undersökningar i större omfattning hade varit intressant i framtiden. Resultaten är speciellt intressanta för människor som har chefs- eller ledarroller eller för människor som arbetar med personal- och arbetslivsfrågor på olika sätt. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Serrano, Daniel LU
supervisor
organization
course
PEDK01 20191
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Arbetsnöjdhet, job satisfaction, Ledarskap, Person-organisation fit, social miljö, arbetsliv
language
Swedish
id
8994128
date added to LUP
2019-09-05 17:11:34
date last changed
2019-09-05 17:11:34
@misc{8994128,
  abstract     = {{Med bakgrund i idén att lyckliga medarbetare är mer produktiva har det här arbetet tittat närmare på vad människor ser som viktigt för att de ska känna en arbetsnöjdhet. För att få inblick i människors tankar kring konceptet har fyra intervjuer gjorts med fyra personer som alla har längre arbetslivserfarenhet. Med stöd i de intervjuerna menar jag att man kan dela upp arbetsnöjdheten i tre beståndsdelar som delvis överlappar med varandra. Det här sättet att se på arbetsnöjdhet kan också användas för att beskriva personligheter, där det som skiljer människor åt är vilka delar av arbetslivet som har störst inverkan på den egna arbetsnöjdheten. Omfattningen på undersökningen är något begränsad; att göra liknande undersökningar i större omfattning hade varit intressant i framtiden. Resultaten är speciellt intressanta för människor som har chefs- eller ledarroller eller för människor som arbetar med personal- och arbetslivsfrågor på olika sätt.}},
  author       = {{Serrano, Daniel}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Att hitta arbete för livet - En uppsats om arbetsnöjdhetens källor och effekter}},
  year         = {{2019}},
}