Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Arkitektur i samarbete

Pederby, Tora LU (2021) AAHM01 20202
Department of Architecture and Built Environment
Abstract (Swedish)
Arkitektur i samarbete är ett examensarbete som undersöker ett samarbete med en scoutkår och beskriver en gestaltningsprocess i detalj. Scouting är en rörelse som bygger och examensarbetet är på så sätt även ett utforskande i scoutbyggande.
Hur kan arkitekter beskriva processen fram till en byggd form istället för den byggda formen? Vad kan vi lära oss av beskrivningen av processen? En önskan i examensarbetet är att för en stund skifta fokus från den slutgiltiga formens uttryck till processen som leder fram till arkitektur. Genom samarbetet med scoutkåren har jag kunnat följa en process från det tänkta, en idé, till det fysiskt byggda, en form, mycket nära. Gestaltningsprocessen beskrivs genom så kallade gestaltningsmoment.... (More)
Arkitektur i samarbete är ett examensarbete som undersöker ett samarbete med en scoutkår och beskriver en gestaltningsprocess i detalj. Scouting är en rörelse som bygger och examensarbetet är på så sätt även ett utforskande i scoutbyggande.
Hur kan arkitekter beskriva processen fram till en byggd form istället för den byggda formen? Vad kan vi lära oss av beskrivningen av processen? En önskan i examensarbetet är att för en stund skifta fokus från den slutgiltiga formens uttryck till processen som leder fram till arkitektur. Genom samarbetet med scoutkåren har jag kunnat följa en process från det tänkta, en idé, till det fysiskt byggda, en form, mycket nära. Gestaltningsprocessen beskrivs genom så kallade gestaltningsmoment. Gestaltningsmomenten är djupdykningar i enskilda delar av gestaltningsprocessen. Beskrivningen blir ett bidrag till hur arkitekter kan lära sig av processen och hitta sätt att beskriva processen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Pederby, Tora LU
supervisor
organization
course
AAHM01 20202
year
type
H2 - Master's Degree (Two Years)
subject
language
Swedish
id
9043167
date added to LUP
2021-04-19 09:11:26
date last changed
2021-04-19 09:11:26
@misc{9043167,
  abstract     = {{Arkitektur i samarbete är ett examensarbete som undersöker ett samarbete med en scoutkår och beskriver en gestaltningsprocess i detalj. Scouting är en rörelse som bygger och examensarbetet är på så sätt även ett utforskande i scoutbyggande. 
Hur kan arkitekter beskriva processen fram till en byggd form istället för den byggda formen? Vad kan vi lära oss av beskrivningen av processen? En önskan i examensarbetet är att för en stund skifta fokus från den slutgiltiga formens uttryck till processen som leder fram till arkitektur. Genom samarbetet med scoutkåren har jag kunnat följa en process från det tänkta, en idé, till det fysiskt byggda, en form, mycket nära. Gestaltningsprocessen beskrivs genom så kallade gestaltningsmoment. Gestaltningsmomenten är djupdykningar i enskilda delar av gestaltningsprocessen. Beskrivningen blir ett bidrag till hur arkitekter kan lära sig av processen och hitta sätt att beskriva processen.}},
  author       = {{Pederby, Tora}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Arkitektur i samarbete}},
  year         = {{2021}},
}