Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Press X to Hug Leonardo : Historiedidaktiska perspektiv på Assassin’s Creed

Andersson, Viktor LU (2021) HISK37 20201
History
Abstract (Swedish)
Uppsatsen utforskar vilka historiedidaktiska perspektiv man kan tillämpa på de populära Assassin's Creed-spelen, med fokus på Assassin's Creed II och Assassin's Creed: Brotherhood. Historiebruk, historiekultur och historiemedvetande, vilka tillsammans bildar den historiedidaktiska teorin, utgör de teoretiska underlagen. Det metodologiska tillvägagångssättet är en kombinerad text- och bildanalys som har anpassats för att kunna tillämpas på ett digitalt och interaktivt medium (datorspel). Resultatet av analysen blev en slutsats att det historiebruk som existerar i Assassin’s Creed är ett vetenskapligt bruk i spelens tillämpning av verklig historia och strävan att skildra och pedagogiskt presentera historia. Det tycks även finnas ett... (More)
Uppsatsen utforskar vilka historiedidaktiska perspektiv man kan tillämpa på de populära Assassin's Creed-spelen, med fokus på Assassin's Creed II och Assassin's Creed: Brotherhood. Historiebruk, historiekultur och historiemedvetande, vilka tillsammans bildar den historiedidaktiska teorin, utgör de teoretiska underlagen. Det metodologiska tillvägagångssättet är en kombinerad text- och bildanalys som har anpassats för att kunna tillämpas på ett digitalt och interaktivt medium (datorspel). Resultatet av analysen blev en slutsats att det historiebruk som existerar i Assassin’s Creed är ett vetenskapligt bruk i spelens tillämpning av verklig historia och strävan att skildra och pedagogiskt presentera historia. Det tycks även finnas ett moraliskt och ideologiskt historiebruk i de värderingar som gestaltas av olika verkliga karaktärer vilka hamnar på olika sidor av en skiljelinje mellan gott och ont. Då dessa bruk är sammanvävda i en kommersiell produkt uppstår även ett kommersiellt historiebruk. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Andersson, Viktor LU
supervisor
organization
course
HISK37 20201
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Historiebruk, Historiekultur, Historiemedvetande, Historiedidaktik, Assassin's Creed, Digital kultur, Datorspel
language
Swedish
id
9067477
date added to LUP
2022-06-17 16:44:14
date last changed
2022-06-17 16:44:14
@misc{9067477,
  abstract     = {{Uppsatsen utforskar vilka historiedidaktiska perspektiv man kan tillämpa på de populära Assassin's Creed-spelen, med fokus på Assassin's Creed II och Assassin's Creed: Brotherhood. Historiebruk, historiekultur och historiemedvetande, vilka tillsammans bildar den historiedidaktiska teorin, utgör de teoretiska underlagen. Det metodologiska tillvägagångssättet är en kombinerad text- och bildanalys som har anpassats för att kunna tillämpas på ett digitalt och interaktivt medium (datorspel). Resultatet av analysen blev en slutsats att det historiebruk som existerar i Assassin’s Creed är ett vetenskapligt bruk i spelens tillämpning av verklig historia och strävan att skildra och pedagogiskt presentera historia. Det tycks även finnas ett moraliskt och ideologiskt historiebruk i de värderingar som gestaltas av olika verkliga karaktärer vilka hamnar på olika sidor av en skiljelinje mellan gott och ont. Då dessa bruk är sammanvävda i en kommersiell produkt uppstår även ett kommersiellt historiebruk.}},
  author       = {{Andersson, Viktor}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Press X to Hug Leonardo : Historiedidaktiska perspektiv på Assassin’s Creed}},
  year         = {{2021}},
}