Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Männ-i-skors identitet : en studie om skor som medium, identitet och signaler

Ivarsson, Goliath LU and Bard, Lovisa LU (2022) MKVA22 20221
Media and Communication Studies
Department of Communication and Media
Abstract (Swedish)
I denna B-uppsats demonstrerar media- och kommunikationsstudenterna Lovisa och Goliath skors eminenta roll, som ett form av medium, i den nutida processen för identitetsskapande specifikt hos Lundastudenter. Uppsatsen ämnar att kartlägga de identitetsmarkörer och signaler som skor sägs bära med sig. Genom en serie av experiment och intervjuer hoppas vi att mäta ut vilka signaler som sänds, hur starka sagda signaler är samt vad dessa signaler kan säga om bäraren till dessa skor. Uppsatsen utnyttjar begreppsartilleri från Saussure, Hall samt Bourdieu. Uppsatsens analyskapitel är uppdelad i tre delkapitel där det första berör identiteten till den potentiella skobäraren, det andra berör signalstyrkan hos de olika signalerna som skor bär med... (More)
I denna B-uppsats demonstrerar media- och kommunikationsstudenterna Lovisa och Goliath skors eminenta roll, som ett form av medium, i den nutida processen för identitetsskapande specifikt hos Lundastudenter. Uppsatsen ämnar att kartlägga de identitetsmarkörer och signaler som skor sägs bära med sig. Genom en serie av experiment och intervjuer hoppas vi att mäta ut vilka signaler som sänds, hur starka sagda signaler är samt vad dessa signaler kan säga om bäraren till dessa skor. Uppsatsen utnyttjar begreppsartilleri från Saussure, Hall samt Bourdieu. Uppsatsens analyskapitel är uppdelad i tre delkapitel där det första berör identiteten till den potentiella skobäraren, det andra berör signalstyrkan hos de olika signalerna som skor bär med sig och det tredje berör vad de föregående kapitel kan säga om den potentiella skobärarens kapital. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Ivarsson, Goliath LU and Bard, Lovisa LU
supervisor
organization
course
MKVA22 20221
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
language
Swedish
id
9081806
date added to LUP
2022-07-14 08:15:54
date last changed
2022-07-14 08:15:54
@misc{9081806,
  abstract     = {{I denna B-uppsats demonstrerar media- och kommunikationsstudenterna Lovisa och Goliath skors eminenta roll, som ett form av medium, i den nutida processen för identitetsskapande specifikt hos Lundastudenter. Uppsatsen ämnar att kartlägga de identitetsmarkörer och signaler som skor sägs bära med sig. Genom en serie av experiment och intervjuer hoppas vi att mäta ut vilka signaler som sänds, hur starka sagda signaler är samt vad dessa signaler kan säga om bäraren till dessa skor. Uppsatsen utnyttjar begreppsartilleri från Saussure, Hall samt Bourdieu. Uppsatsens analyskapitel är uppdelad i tre delkapitel där det första berör identiteten till den potentiella skobäraren, det andra berör signalstyrkan hos de olika signalerna som skor bär med sig och det tredje berör vad de föregående kapitel kan säga om den potentiella skobärarens kapital.}},
  author       = {{Ivarsson, Goliath and Bard, Lovisa}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Männ-i-skors identitet : en studie om skor som medium, identitet och signaler}},
  year         = {{2022}},
}