Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Informationssäkerhetsutmaningar i samband med digitalisering av HR-processer

Wetterlundh, Louise LU (2022) SYSK16 20221
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Digital-HR och digitala HR-verktyg har utvecklats i syfte att generera en värdefull informationsdatabas över de mänskliga resurserna i en organisation. Genom att digitalisera mer inom HR frigörs ytterligare tid till organisationsutveckling och människorna i organisationen. En effekt av digitaliseringen är ökat behov av informationssäkerhet i organisationerna. Digitala lösningar ökar sårbarheten i verksamheten och säkerhetsfrågor blir viktigare. Denna uppsats syftar till att undersöka vilka utmaningar relaterade till informationssäkerhet kan uppstå i samband med digitalisering av HR-processer och hur kan dessa hanteras. En kvalitativ studie genomfördes i form av intervjuer med personer som arbetar med HR och informationssäkerhet. Resultatet... (More)
Digital-HR och digitala HR-verktyg har utvecklats i syfte att generera en värdefull informationsdatabas över de mänskliga resurserna i en organisation. Genom att digitalisera mer inom HR frigörs ytterligare tid till organisationsutveckling och människorna i organisationen. En effekt av digitaliseringen är ökat behov av informationssäkerhet i organisationerna. Digitala lösningar ökar sårbarheten i verksamheten och säkerhetsfrågor blir viktigare. Denna uppsats syftar till att undersöka vilka utmaningar relaterade till informationssäkerhet kan uppstå i samband med digitalisering av HR-processer och hur kan dessa hanteras. En kvalitativ studie genomfördes i form av intervjuer med personer som arbetar med HR och informationssäkerhet. Resultatet visar det finns en medvetenhet kring informationssäkerhet i organisationerna kring mänskliga och tekniska hot och de arbetar aktivt med policys, utbildning och medvetenhet. Men studien identifierar också att informationssäkerhet hamnar inte högst upp på att göra listan, för andra kolliderar säkerhetsfrågorna ofta med verksamhetens bekvämlighet och funktionalitet och dessutom kan det vara kostsamt för alla typer av verksamheter, både att arbeta helt informationssäkert, och att inte göra det alls. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Wetterlundh, Louise LU
supervisor
organization
course
SYSK16 20221
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
HR-digitalisering, digitalisering, säkerhetsutmaningar, informationssäkerhet
report number
INF22-37
language
Swedish
id
9085616
date added to LUP
2022-09-08 08:50:40
date last changed
2022-09-08 08:50:40
@misc{9085616,
  abstract     = {{Digital-HR och digitala HR-verktyg har utvecklats i syfte att generera en värdefull informationsdatabas över de mänskliga resurserna i en organisation. Genom att digitalisera mer inom HR frigörs ytterligare tid till organisationsutveckling och människorna i organisationen. En effekt av digitaliseringen är ökat behov av informationssäkerhet i organisationerna. Digitala lösningar ökar sårbarheten i verksamheten och säkerhetsfrågor blir viktigare. Denna uppsats syftar till att undersöka vilka utmaningar relaterade till informationssäkerhet kan uppstå i samband med digitalisering av HR-processer och hur kan dessa hanteras. En kvalitativ studie genomfördes i form av intervjuer med personer som arbetar med HR och informationssäkerhet. Resultatet visar det finns en medvetenhet kring informationssäkerhet i organisationerna kring mänskliga och tekniska hot och de arbetar aktivt med policys, utbildning och medvetenhet. Men studien identifierar också att informationssäkerhet hamnar inte högst upp på att göra listan, för andra kolliderar säkerhetsfrågorna ofta med verksamhetens bekvämlighet och funktionalitet och dessutom kan det vara kostsamt för alla typer av verksamheter, både att arbeta helt informationssäkert, och att inte göra det alls.}},
  author       = {{Wetterlundh, Louise}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Informationssäkerhetsutmaningar i samband med digitalisering av HR-processer}},
  year         = {{2022}},
}