Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Trons mysterium: En introduktion till den ortodoxa kyrkans troslära och andlighet

Heith-Stade, David LU and Alfejev, Hilarion (2010)
Abstract (Swedish)
Efter 70 år av statligt påbjuden ateism och återkommande förföljelser, har den Ryska Kyrkan under de senaste två decennierna genomgått en närmast mirakulös pånyttfödelse och förnyelse. Svårigheterna är många; den nya friheten innebär många utmaningar. En utmaning utgörs av att många i de nya generationerna har diffusa föreställningar om vad kristen tro är.



En av de mest framstående i den nya generationen av teologer, lärare och kyrkoledare är metropoliten Hilarion (Alfejev) av Volokolamsk. Hans bok »Trons mysterium«, tänkt som en lättillgänglig introduktion till ortodox troslära för hans unga landsmän, utgavs första gången på ryska år 1996 och har hittills utkommit i fem upplagor. Boken har översatts till en rad språk,... (More)
Efter 70 år av statligt påbjuden ateism och återkommande förföljelser, har den Ryska Kyrkan under de senaste två decennierna genomgått en närmast mirakulös pånyttfödelse och förnyelse. Svårigheterna är många; den nya friheten innebär många utmaningar. En utmaning utgörs av att många i de nya generationerna har diffusa föreställningar om vad kristen tro är.



En av de mest framstående i den nya generationen av teologer, lärare och kyrkoledare är metropoliten Hilarion (Alfejev) av Volokolamsk. Hans bok »Trons mysterium«, tänkt som en lättillgänglig introduktion till ortodox troslära för hans unga landsmän, utgavs första gången på ryska år 1996 och har hittills utkommit i fem upplagor. Boken har översatts till en rad språk, inte enbart engelska, franska, tyska och italienska utan även exempelvis polska, finska och serbiska.



I Trons mysterium, en introduktion till den ortodoxa kyrkans troslära och andlighet möter vi en undervisning som för många kan bli en ögonöppnare om djupen och klarheten i kyrkans tro. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
translator
LU
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
categories
Popular Science
publisher
Artos & Norma
ISBN
917580476X
language
Swedish
LU publication?
yes
additional info
The information about affiliations in this record was updated in December 2015. The record was previously connected to the following departments: Centre for Theology and Religious Studies (015017000)
id
ddecbba3-875a-468b-af69-1f7377c6d9e3 (old id 1770466)
date added to LUP
2016-04-04 10:11:38
date last changed
2020-07-06 08:35:05
@book{ddecbba3-875a-468b-af69-1f7377c6d9e3,
  abstract     = {{Efter 70 år av statligt påbjuden ateism och återkommande förföljelser, har den Ryska Kyrkan under de senaste två decennierna genomgått en närmast mirakulös pånyttfödelse och förnyelse. Svårigheterna är många; den nya friheten innebär många utmaningar. En utmaning utgörs av att många i de nya generationerna har diffusa föreställningar om vad kristen tro är.<br/><br>
<br/><br>
En av de mest framstående i den nya generationen av teologer, lärare och kyrkoledare är metropoliten Hilarion (Alfejev) av Volokolamsk. Hans bok »Trons mysterium«, tänkt som en lättillgänglig introduktion till ortodox troslära för hans unga landsmän, utgavs första gången på ryska år 1996 och har hittills utkommit i fem upplagor. Boken har översatts till en rad språk, inte enbart engelska, franska, tyska och italienska utan även exempelvis polska, finska och serbiska.<br/><br>
<br/><br>
I Trons mysterium, en introduktion till den ortodoxa kyrkans troslära och andlighet möter vi en undervisning som för många kan bli en ögonöppnare om djupen och klarheten i kyrkans tro.}},
  author       = {{Heith-Stade, David and Alfejev, Hilarion}},
  isbn         = {{917580476X}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Artos & Norma}},
  title        = {{Trons mysterium: En introduktion till den ortodoxa kyrkans troslära och andlighet}},
  year         = {{2010}},
}