Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Pedagogisk utvecklingsplan för kurs i Patobiologi 1, termin 4, Läkarprogrammet

Godaly, Gabriela LU orcid (2012)
Abstract (Swedish)
Jag har analyserat grundkursen i Patobiologi på termin 4 inom Läkarprogrammet som grund för pedagogisk utvecklingsplan. Kursen ges i både Lund (LÄLA42) och Malmö (LÄMA42) och har gemensam kursplan, identiska mål och kriterier för examination. Kursens syfte är att ge studenterna goda och relevanta kunskaper samt färdigheter i patobiologi, men ger även undervisning i laboratoriemedicinsk diagnostik samt farmakologisk behandling. Undervisning har PBL-fall som grund. Denna understöds av föreläsningar, laborationer, demonstrationer, obduktioner, seminarier, skriftliga uppgifter och artikelläsning. Examinationen sker med skriftlig tentamen (21 hp) samt en godkänd kursportfölj (7,5 hp). Studenterna i Lund och Malmö har samma tentamen, men... (More)
Jag har analyserat grundkursen i Patobiologi på termin 4 inom Läkarprogrammet som grund för pedagogisk utvecklingsplan. Kursen ges i både Lund (LÄLA42) och Malmö (LÄMA42) och har gemensam kursplan, identiska mål och kriterier för examination. Kursens syfte är att ge studenterna goda och relevanta kunskaper samt färdigheter i patobiologi, men ger även undervisning i laboratoriemedicinsk diagnostik samt farmakologisk behandling. Undervisning har PBL-fall som grund. Denna understöds av föreläsningar, laborationer, demonstrationer, obduktioner, seminarier, skriftliga uppgifter och artikelläsning. Examinationen sker med skriftlig tentamen (21 hp) samt en godkänd kursportfölj (7,5 hp). Studenterna i Lund och Malmö har samma tentamen, men undervisningen planeras av separata kursledningar i Malmö och Lund. Dessa träffas och samordnar undervisningen så att innehållet skall vara likvärdigt. Jag har analyserat Lunda-kursen och Lena Gustavsson har undersökt Malmö-kursen. Därefter jämförde vi gemensamt kurserna med avseende på upplägg och innehåll och fann dem båda väl samordnade, men med några mindre skillnader. Vi undersökte även om det går att dela upp tentamen då detta efterfrågades av flera studenter. Då vi anser att det är viktigt att säkerställa att undervisningen har samma innehåll och kvalité i Malmö och Lund har vi skrivit en gemensam utvecklingsplan. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
keywords
kursutveckling, Patobiologi, Läkarprogrammet
categories
Higher Education
pages
11 pages
publisher
[Publisher information missing]
language
Swedish
LU publication?
yes
id
cc032433-7811-4ac9-aded-c89233246341 (old id 2365245)
date added to LUP
2016-04-04 13:50:12
date last changed
2018-11-21 21:16:37
@techreport{cc032433-7811-4ac9-aded-c89233246341,
  abstract     = {{Jag har analyserat grundkursen i Patobiologi på termin 4 inom Läkarprogrammet som grund för pedagogisk utvecklingsplan. Kursen ges i både Lund (LÄLA42) och Malmö (LÄMA42) och har gemensam kursplan, identiska mål och kriterier för examination. Kursens syfte är att ge studenterna goda och relevanta kunskaper samt färdigheter i patobiologi, men ger även undervisning i laboratoriemedicinsk diagnostik samt farmakologisk behandling. Undervisning har PBL-fall som grund. Denna understöds av föreläsningar, laborationer, demonstrationer, obduktioner, seminarier, skriftliga uppgifter och artikelläsning. Examinationen sker med skriftlig tentamen (21 hp) samt en godkänd kursportfölj (7,5 hp). Studenterna i Lund och Malmö har samma tentamen, men undervisningen planeras av separata kursledningar i Malmö och Lund. Dessa träffas och samordnar undervisningen så att innehållet skall vara likvärdigt. Jag har analyserat Lunda-kursen och Lena Gustavsson har undersökt Malmö-kursen. Därefter jämförde vi gemensamt kurserna med avseende på upplägg och innehåll och fann dem båda väl samordnade, men med några mindre skillnader. Vi undersökte även om det går att dela upp tentamen då detta efterfrågades av flera studenter. Då vi anser att det är viktigt att säkerställa att undervisningen har samma innehåll och kvalité i Malmö och Lund har vi skrivit en gemensam utvecklingsplan.}},
  author       = {{Godaly, Gabriela}},
  institution  = {{[Publisher information missing]}},
  keywords     = {{kursutveckling; Patobiologi; Läkarprogrammet}},
  language     = {{swe}},
  title        = {{Pedagogisk utvecklingsplan för kurs i Patobiologi 1, termin 4, Läkarprogrammet}},
  year         = {{2012}},
}