Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Medarbetarsamtal och lärande : En studie om hur medarbetare upplever att de kan påverka sin kompetensutveckling genom medarbetarsamtal.

Bäckström, Louise and Dahl, Charlotte (2004)
Education
Abstract (Swedish)
Empirisk undersökning baserad på sju intervjuer med anställda på en avdelning inom en organisation, i den här studien kallad "Färg & Kemi". Att analysera de anställdas upplevelser av medarbetarsamtalets betydelse för deras möjligheter till kompetensutveckling. Vi uppfattar att avsikten med medarbetarsamtalet är att motivera de anställda, stärka relationen mellan chef och medarbetare samt att fungera som ett led i organisationens kompetensförsörjning. Vi undrar därför om medarbetarsamtalen i vår organisation lever upp till detta enligt medarbetarna och i vilken mån de upplever att samtalet bidrar till deras formella lärande genom kompetensutveckling. Efter att studien genomförts är vår uppfattning att medarbetarsamtalen på "Färg & Kemi" i... (More)
Empirisk undersökning baserad på sju intervjuer med anställda på en avdelning inom en organisation, i den här studien kallad "Färg & Kemi". Att analysera de anställdas upplevelser av medarbetarsamtalets betydelse för deras möjligheter till kompetensutveckling. Vi uppfattar att avsikten med medarbetarsamtalet är att motivera de anställda, stärka relationen mellan chef och medarbetare samt att fungera som ett led i organisationens kompetensförsörjning. Vi undrar därför om medarbetarsamtalen i vår organisation lever upp till detta enligt medarbetarna och i vilken mån de upplever att samtalet bidrar till deras formella lärande genom kompetensutveckling. Efter att studien genomförts är vår uppfattning att medarbetarsamtalen på "Färg & Kemi" i stort lever upp till vad vi uppfattade som den generella avsikten. För att samtalen ska bli mer givande tror vi att det är viktigt att syftet med samtalen är väl känt inom organisationen, att öppenhet och ärlighet tillåts och båda deltagande parter ges möjlighet till att förbereda sig innan samt att någon form av uppföljning sker. Nyckelord: Medarbetarsamtal, Utvecklingssamtal, Kompetensutveckling, Motivation (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Bäckström, Louise and Dahl, Charlotte
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Pedagogy and didactics, Pedagogik, didaktik
language
Swedish
id
1356499
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2014-09-04 08:36:59
@misc{1356499,
  abstract     = {{Empirisk undersökning baserad på sju intervjuer med anställda på en avdelning inom en organisation, i den här studien kallad "Färg & Kemi". Att analysera de anställdas upplevelser av medarbetarsamtalets betydelse för deras möjligheter till kompetensutveckling. Vi uppfattar att avsikten med medarbetarsamtalet är att motivera de anställda, stärka relationen mellan chef och medarbetare samt att fungera som ett led i organisationens kompetensförsörjning. Vi undrar därför om medarbetarsamtalen i vår organisation lever upp till detta enligt medarbetarna och i vilken mån de upplever att samtalet bidrar till deras formella lärande genom kompetensutveckling. Efter att studien genomförts är vår uppfattning att medarbetarsamtalen på "Färg & Kemi" i stort lever upp till vad vi uppfattade som den generella avsikten. För att samtalen ska bli mer givande tror vi att det är viktigt att syftet med samtalen är väl känt inom organisationen, att öppenhet och ärlighet tillåts och båda deltagande parter ges möjlighet till att förbereda sig innan samt att någon form av uppföljning sker. Nyckelord: Medarbetarsamtal, Utvecklingssamtal, Kompetensutveckling, Motivation}},
  author       = {{Bäckström, Louise and Dahl, Charlotte}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Medarbetarsamtal och lärande : En studie om hur medarbetare upplever att de kan påverka sin kompetensutveckling genom medarbetarsamtal.}},
  year         = {{2004}},
}