Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Offentlig och ideell i samarbete

Andersson, Stefan (2004)
Education
Abstract (Swedish)
Min uppsats är grundad på intervjuer gjorda med företrädare för föreningslivet och offentliga förvaltningar. Syftet har varit att undersöka vilket lärande som behöver utvecklas mellan offentlig förvaltning och idell förening i en samarbetssituation. Arbetet genomförs med utgångspunkten i funktionshindrades fritid. De som intervjuats är de som genomför själva samarbetet. Orsaken till att jag valt just denna utgångspunkt att samarbete i just denna situation kan ha långtgående betydelse och känns därför meningsfullt. Viktiga förutsättningar för ett samarbete är stöd, förankring och ömsesidighet. Viktiga lärdomar är att det ger avlastning, ger möjlighet till fler aktiviteter, arbetet ges en annan dimension, skapar möjligheter för ett bra liv.... (More)
Min uppsats är grundad på intervjuer gjorda med företrädare för föreningslivet och offentliga förvaltningar. Syftet har varit att undersöka vilket lärande som behöver utvecklas mellan offentlig förvaltning och idell förening i en samarbetssituation. Arbetet genomförs med utgångspunkten i funktionshindrades fritid. De som intervjuats är de som genomför själva samarbetet. Orsaken till att jag valt just denna utgångspunkt att samarbete i just denna situation kan ha långtgående betydelse och känns därför meningsfullt. Viktiga förutsättningar för ett samarbete är stöd, förankring och ömsesidighet. Viktiga lärdomar är att det ger avlastning, ger möjlighet till fler aktiviteter, arbetet ges en annan dimension, skapar möjligheter för ett bra liv. En process för lärande måste genomföras både utifrån ett individperspektiv och ett socialt perspektiv. Det sociala perspektivet måste delvis innefatta organisationens olika delar och övrig personal eller medlemmar Nyckelord: Ideell, Offentlig, Samarbete, Samarbetsinlärning (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Andersson, Stefan
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Pedagogy and didactics, Pedagogik, didaktik
language
Swedish
id
1357164
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2014-09-04 08:37:01
@misc{1357164,
  abstract     = {{Min uppsats är grundad på intervjuer gjorda med företrädare för föreningslivet och offentliga förvaltningar. Syftet har varit att undersöka vilket lärande som behöver utvecklas mellan offentlig förvaltning och idell förening i en samarbetssituation. Arbetet genomförs med utgångspunkten i funktionshindrades fritid. De som intervjuats är de som genomför själva samarbetet. Orsaken till att jag valt just denna utgångspunkt att samarbete i just denna situation kan ha långtgående betydelse och känns därför meningsfullt. Viktiga förutsättningar för ett samarbete är stöd, förankring och ömsesidighet. Viktiga lärdomar är att det ger avlastning, ger möjlighet till fler aktiviteter, arbetet ges en annan dimension, skapar möjligheter för ett bra liv. En process för lärande måste genomföras både utifrån ett individperspektiv och ett socialt perspektiv. Det sociala perspektivet måste delvis innefatta organisationens olika delar och övrig personal eller medlemmar Nyckelord: Ideell, Offentlig, Samarbete, Samarbetsinlärning}},
  author       = {{Andersson, Stefan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Offentlig och ideell i samarbete}},
  year         = {{2004}},
}