Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Konsten att prestera - och mäta prestationer i konsthallar

Örtengren, Åsa (2009)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syfte: Syftet med den här uppsatsen är att utarbeta generella riktlinjer för att mäta årlig prestation i svenska skattefinansierade konsthallar. Metod: Studien grundar sig på kvalitativa intervjuer med politiker, konstvetare och medarbetare på en konsthall. Tillvägagångssättet har följt en nästintill induktiv ansats, men med vissa deduktiva drag. Teoretiska perspektiv: För att kunna mäta verksamheten i en konsthall måste fem kriterier vara uppfyllda: validity, externality, synthesis, reliability och feasibility. Utifrån detta analyseras olika mätverktyg inom områdena equity, economy, efficiency och effectiveness. Empiri Tre olika perspektiv på verksamheten i en konsthall. Resultat För att kunna mäta en konsthallsverksamhet och ta hänsyn... (More)
Syfte: Syftet med den här uppsatsen är att utarbeta generella riktlinjer för att mäta årlig prestation i svenska skattefinansierade konsthallar. Metod: Studien grundar sig på kvalitativa intervjuer med politiker, konstvetare och medarbetare på en konsthall. Tillvägagångssättet har följt en nästintill induktiv ansats, men med vissa deduktiva drag. Teoretiska perspektiv: För att kunna mäta verksamheten i en konsthall måste fem kriterier vara uppfyllda: validity, externality, synthesis, reliability och feasibility. Utifrån detta analyseras olika mätverktyg inom områdena equity, economy, efficiency och effectiveness. Empiri Tre olika perspektiv på verksamheten i en konsthall. Resultat För att kunna mäta en konsthallsverksamhet och ta hänsyn till de olika intressenterna behövs ett mångfacetterat verktyg, där följande saker tas i beaktande: recensioner och omnämnanden, antal besökare, guidade turer, utställningar, budget och kvalitativa utvärderingar. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Örtengren, Åsa
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Konsthall, prestation, utvärdering, performance, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1436289
date added to LUP
2009-06-05 00:00:00
date last changed
2012-04-02 17:45:33
@misc{1436289,
  abstract     = {{Syfte: Syftet med den här uppsatsen är att utarbeta generella riktlinjer för att mäta årlig prestation i svenska skattefinansierade konsthallar. Metod: Studien grundar sig på kvalitativa intervjuer med politiker, konstvetare och medarbetare på en konsthall. Tillvägagångssättet har följt en nästintill induktiv ansats, men med vissa deduktiva drag. Teoretiska perspektiv: För att kunna mäta verksamheten i en konsthall måste fem kriterier vara uppfyllda: validity, externality, synthesis, reliability och feasibility. Utifrån detta analyseras olika mätverktyg inom områdena equity, economy, efficiency och effectiveness. Empiri Tre olika perspektiv på verksamheten i en konsthall. Resultat För att kunna mäta en konsthallsverksamhet och ta hänsyn till de olika intressenterna behövs ett mångfacetterat verktyg, där följande saker tas i beaktande: recensioner och omnämnanden, antal besökare, guidade turer, utställningar, budget och kvalitativa utvärderingar.}},
  author       = {{Örtengren, Åsa}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Konsten att prestera - och mäta prestationer i konsthallar}},
  year         = {{2009}},
}