Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Styrdokumentets moraliska inverkan i lärares praktik

Hedlund, Max LU and Tran, Ottilia (2009) PEDK01 20091
Education
Abstract (Swedish)
Samhället som är i konstant förändring och utveckling bidrar till att läroplanen (Lpo94) möjligtvis inte används i så stort omfång som den åsyftar till att göra. Uppsatsens syfte är att ta reda på hur läraren förmedlar de normer och värderingar i sin undervisning som beskrivs i Lpo94. Detta eftersom det står i läroplanen att vissa mål måste nås för att eleven ska kunna utvecklas till den förväntade samhällsmedborgaren. Resultatet som vi har kommit fram till är att läroplanens existens inte används i det omfång det borde med tanke på den tid och resurs som troligtvis sätts på framställandet av läroplanen. Då lärarna utgår från sina egna erfarenheter och värderingar. Den kvalitativa metoden är det enda sättet man kan studera det implicita... (More)
Samhället som är i konstant förändring och utveckling bidrar till att läroplanen (Lpo94) möjligtvis inte används i så stort omfång som den åsyftar till att göra. Uppsatsens syfte är att ta reda på hur läraren förmedlar de normer och värderingar i sin undervisning som beskrivs i Lpo94. Detta eftersom det står i läroplanen att vissa mål måste nås för att eleven ska kunna utvecklas till den förväntade samhällsmedborgaren. Resultatet som vi har kommit fram till är att läroplanens existens inte används i det omfång det borde med tanke på den tid och resurs som troligtvis sätts på framställandet av läroplanen. Då lärarna utgår från sina egna erfarenheter och värderingar. Den kvalitativa metoden är det enda sättet man kan studera det implicita lärandet och eftersom samhället konstant är i förändring måste vi fortsätta studera detta fenomen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hedlund, Max LU and Tran, Ottilia
supervisor
organization
course
PEDK01 20091
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
lärarens roll, normer och värderingar, läroplan, explicit- och implicit lärande
language
Swedish
id
1580295
date added to LUP
2010-03-25 14:24:43
date last changed
2014-09-04 08:37:01
@misc{1580295,
  abstract     = {{Samhället som är i konstant förändring och utveckling bidrar till att läroplanen (Lpo94) möjligtvis inte används i så stort omfång som den åsyftar till att göra. Uppsatsens syfte är att ta reda på hur läraren förmedlar de normer och värderingar i sin undervisning som beskrivs i Lpo94. Detta eftersom det står i läroplanen att vissa mål måste nås för att eleven ska kunna utvecklas till den förväntade samhällsmedborgaren. Resultatet som vi har kommit fram till är att läroplanens existens inte används i det omfång det borde med tanke på den tid och resurs som troligtvis sätts på framställandet av läroplanen. Då lärarna utgår från sina egna erfarenheter och värderingar. Den kvalitativa metoden är det enda sättet man kan studera det implicita lärandet och eftersom samhället konstant är i förändring måste vi fortsätta studera detta fenomen.}},
  author       = {{Hedlund, Max and Tran, Ottilia}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Styrdokumentets moraliska inverkan i lärares praktik}},
  year         = {{2009}},
}