Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Politiskt Inkorrekt

Emond, Susanne LU and Engdahl, Johanna (2010) MKVA21 20101
Media and Communication Studies
Abstract (Swedish)
Syftet med denna uppsats är att närmare granska hemsidan Politiskt Inkorrekt, och hur de rapporterar nyheter. Till grund för detta ämnar vi att använda traditionella medier som jämförelseverktyg för att se om skillnader finns. Fokus ligger på olikheter hur de försöker sätta allmänhetens dagordning för kriminaljournalistik och huruvida de följer eller bryter mot pressetiska regler. De mest utmärkande skillnaderna vi sett i vår undersökning är namngivning, detaljrikedom, källreferering och egna åsikter som är skapade av skribenterna i artiklarna. Om man ser till skillnaderna ur ett rent pressetiskt perspektiv så visar traditionell media mer hänsyn till individen medans Politiskt Inkorrekt finner ett större egenvärde i sanningen. Artiklarna... (More)
Syftet med denna uppsats är att närmare granska hemsidan Politiskt Inkorrekt, och hur de rapporterar nyheter. Till grund för detta ämnar vi att använda traditionella medier som jämförelseverktyg för att se om skillnader finns. Fokus ligger på olikheter hur de försöker sätta allmänhetens dagordning för kriminaljournalistik och huruvida de följer eller bryter mot pressetiska regler. De mest utmärkande skillnaderna vi sett i vår undersökning är namngivning, detaljrikedom, källreferering och egna åsikter som är skapade av skribenterna i artiklarna. Om man ser till skillnaderna ur ett rent pressetiskt perspektiv så visar traditionell media mer hänsyn till individen medans Politiskt Inkorrekt finner ett större egenvärde i sanningen. Artiklarna publicerade på Politiskt Inkorrekt handlar i princip enbart om kriminaljournalistiken och integrationsdebatten i Sverige.. De vill även publicera opixlade bilder på dessa människor. Det som genomsyrar Politiskt Inkorrekts hemsida kräver stor uppmärksamhet för att bli accepterad. Genom att de tydligt frångår traditionell medias sätt att publicera, försöker de sätta allmänhetens dagordning. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Emond, Susanne LU and Engdahl, Johanna
supervisor
organization
alternative title
En granskning av en ny nischad nyhetskanal som utmanar traditionell media.
course
MKVA21 20101
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
Dagordningsteorin, Nyhetsvärdering, Pressetik, Politiskt Inkorrekt
language
Swedish
id
1609225
date added to LUP
2010-08-17 08:27:57
date last changed
2014-09-04 08:36:14
@misc{1609225,
  abstract     = {{Syftet med denna uppsats är att närmare granska hemsidan Politiskt Inkorrekt, och hur de rapporterar nyheter. Till grund för detta ämnar vi att använda traditionella medier som jämförelseverktyg för att se om skillnader finns. Fokus ligger på olikheter hur de försöker sätta allmänhetens dagordning för kriminaljournalistik och huruvida de följer eller bryter mot pressetiska regler. De mest utmärkande skillnaderna vi sett i vår undersökning är namngivning, detaljrikedom, källreferering och egna åsikter som är skapade av skribenterna i artiklarna. Om man ser till skillnaderna ur ett rent pressetiskt perspektiv så visar traditionell media mer hänsyn till individen medans Politiskt Inkorrekt finner ett större egenvärde i sanningen. Artiklarna publicerade på Politiskt Inkorrekt handlar i princip enbart om kriminaljournalistiken och integrationsdebatten i Sverige.. De vill även publicera opixlade bilder på dessa människor. Det som genomsyrar Politiskt Inkorrekts hemsida kräver stor uppmärksamhet för att bli accepterad. Genom att de tydligt frångår traditionell medias sätt att publicera, försöker de sätta allmänhetens dagordning.}},
  author       = {{Emond, Susanne and Engdahl, Johanna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Politiskt Inkorrekt}},
  year         = {{2010}},
}