Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Disarmament, demobilization and reintegration - En kvalitativ fallstudie av Sierra Leone

Glans, Caroline LU (2011) FKVA21 20102
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Disarmament, demobilisation och reintegration (DDR) är idag en avgörande komponent för skapandet av stabilitet, säkerhet och god ekonomisk och social utveckling i post-konfliktuella länder. Programmet praktiseras främst av FN men inkluderar även en mängd andra aktörer som tillsammans arbetar för att bistå länder i transaktionen från krig till fred. I Sierra Leone ingick DDR som en del av de fredsbyggande processerna som hjälpte landet att ta sig ur det 11 år långa inbördeskriget som försatt landet i djup misär. 2002 när programmet betraktades som slutförd benämnde FN programmet som ett av de mest framgångsrika i historien. Trots detta placeras sig Sierra Leone idag i botten på Human Development Index och landets utveckling sedan... (More)
Disarmament, demobilisation och reintegration (DDR) är idag en avgörande komponent för skapandet av stabilitet, säkerhet och god ekonomisk och social utveckling i post-konfliktuella länder. Programmet praktiseras främst av FN men inkluderar även en mängd andra aktörer som tillsammans arbetar för att bistå länder i transaktionen från krig till fred. I Sierra Leone ingick DDR som en del av de fredsbyggande processerna som hjälpte landet att ta sig ur det 11 år långa inbördeskriget som försatt landet i djup misär. 2002 när programmet betraktades som slutförd benämnde FN programmet som ett av de mest framgångsrika i historien. Trots detta placeras sig Sierra Leone idag i botten på Human Development Index och landets utveckling sedan inbördeskrigets slut är marginell. Denna uppsats ämnar undersöka DDR programmets praktisering i Sierra Leone och analysera vilka de största bristerna var i ljuset av mänsklig säkerhets teori, för att avslutningsvis utreda om dessa kan kopplas samman med Sierra Leones svaga utveckling. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Glans, Caroline LU
supervisor
organization
course
FKVA21 20102
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Human Security Theory, Sierra Leone, DDR
language
Swedish
id
1760821
date added to LUP
2011-12-08 15:54:01
date last changed
2011-12-08 15:54:01
@misc{1760821,
  abstract     = {{Disarmament, demobilisation och reintegration (DDR) är idag en avgörande komponent för skapandet av stabilitet, säkerhet och god ekonomisk och social utveckling i post-konfliktuella länder. Programmet praktiseras främst av FN men inkluderar även en mängd andra aktörer som tillsammans arbetar för att bistå länder i transaktionen från krig till fred. I Sierra Leone ingick DDR som en del av de fredsbyggande processerna som hjälpte landet att ta sig ur det 11 år långa inbördeskriget som försatt landet i djup misär. 2002 när programmet betraktades som slutförd benämnde FN programmet som ett av de mest framgångsrika i historien. Trots detta placeras sig Sierra Leone idag i botten på Human Development Index och landets utveckling sedan inbördeskrigets slut är marginell. Denna uppsats ämnar undersöka DDR programmets praktisering i Sierra Leone och analysera vilka de största bristerna var i ljuset av mänsklig säkerhets teori, för att avslutningsvis utreda om dessa kan kopplas samman med Sierra Leones svaga utveckling.}},
  author       = {{Glans, Caroline}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Disarmament, demobilization and reintegration - En kvalitativ fallstudie av Sierra Leone}},
  year         = {{2011}},
}