Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Att behålla generation Y- En fallstudie på TryggHansa med inriktning på betydelsen av CSR

Nilsson, Jenny ; Björk, Ellen and Al, Manuela (2011)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syftet med uppsatsen är att undersöka vad generation Y motiveras av, vilka behov de har i förhållande till sin arbetsgivare samt att söka visa på betydelsen av CSR när företag arbetar med att behålla ung personal. I uppsatsen har vi valt att använda oss av en kvantitativ fallstudie utifrån en deduktiv ansats för att uppfylla syftet. Primärdatan består av information från Trygg Hansa, medan sekundärdatan utgörs av litteratur och artiklar. Våra slutsatser svarar på den frågeställning uppsatsen baseras på och knyts till Trygg Hansa. Utifrån en jämförelse av teori och empiri får faktorerna lön, personlig utveckling och roligt på jobbet anses vara vad generation Y främst motiveras av. Deras relation till CSR-frågor har inte en så central roll... (More)
Syftet med uppsatsen är att undersöka vad generation Y motiveras av, vilka behov de har i förhållande till sin arbetsgivare samt att söka visa på betydelsen av CSR när företag arbetar med att behålla ung personal. I uppsatsen har vi valt att använda oss av en kvantitativ fallstudie utifrån en deduktiv ansats för att uppfylla syftet. Primärdatan består av information från Trygg Hansa, medan sekundärdatan utgörs av litteratur och artiklar. Våra slutsatser svarar på den frågeställning uppsatsen baseras på och knyts till Trygg Hansa. Utifrån en jämförelse av teori och empiri får faktorerna lön, personlig utveckling och roligt på jobbet anses vara vad generation Y främst motiveras av. Deras relation till CSR-frågor har inte en så central roll som nyss behandlade teorier tar upp, men är ändå en faktor som arbetsgivare kan använda för att försöka behålla sina arbetstagare. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, Jenny ; Björk, Ellen and Al, Manuela
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Att behålla, motivation, behov, CSR, generation Y, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1782514
date added to LUP
2011-01-13 00:00:00
date last changed
2012-04-02 18:38:21
@misc{1782514,
  abstract     = {{Syftet med uppsatsen är att undersöka vad generation Y motiveras av, vilka behov de har i förhållande till sin arbetsgivare samt att söka visa på betydelsen av CSR när företag arbetar med att behålla ung personal. I uppsatsen har vi valt att använda oss av en kvantitativ fallstudie utifrån en deduktiv ansats för att uppfylla syftet. Primärdatan består av information från Trygg Hansa, medan sekundärdatan utgörs av litteratur och artiklar. Våra slutsatser svarar på den frågeställning uppsatsen baseras på och knyts till Trygg Hansa. Utifrån en jämförelse av teori och empiri får faktorerna lön, personlig utveckling och roligt på jobbet anses vara vad generation Y främst motiveras av. Deras relation till CSR-frågor har inte en så central roll som nyss behandlade teorier tar upp, men är ändå en faktor som arbetsgivare kan använda för att försöka behålla sina arbetstagare.}},
  author       = {{Nilsson, Jenny and Björk, Ellen and Al, Manuela}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Att behålla generation Y- En fallstudie på TryggHansa med inriktning på betydelsen av CSR}},
  year         = {{2011}},
}