Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Sociala medier som marknadsföringsverktyg åt musikartister

Villysson, Martin LU and Pekkarinen, Mattias LU (2011) SYSK01 20111
Department of Informatics
Lund University School of Economics and Management, LUSEM
Abstract (Swedish)
Sociala medier är idag en stor mötesplats för människor över hela världen. Användningsområden för sociala medier har ökat de senaste åren. Från att ha använts nästan exklusivt för kommunikation mellan vänner och bekanta har nu företag, organisationer och även musikartister börjat använda sociala medier som ett verktyg för marknadsföring. Denna uppsats lägger fokus på musikartisters användande av sociala medier i detta syfte. Vi inleder med en historia om artisten Justin Bieber som illustrerar hur han fick ett stort karriärmässigt genombrott genom att använda sociala medier. Mot denna bakgrund undersöker vi möjligheter som gör att sociala medier används för marknadsföring av artister. Syftet är att beskriva och förklara möjligheter som... (More)
Sociala medier är idag en stor mötesplats för människor över hela världen. Användningsområden för sociala medier har ökat de senaste åren. Från att ha använts nästan exklusivt för kommunikation mellan vänner och bekanta har nu företag, organisationer och även musikartister börjat använda sociala medier som ett verktyg för marknadsföring. Denna uppsats lägger fokus på musikartisters användande av sociala medier i detta syfte. Vi inleder med en historia om artisten Justin Bieber som illustrerar hur han fick ett stort karriärmässigt genombrott genom att använda sociala medier. Mot denna bakgrund undersöker vi möjligheter som gör att sociala medier används för marknadsföring av artister. Syftet är att beskriva och förklara möjligheter som medför att sociala medier används för marknadsföring av artister. För att genomföra denna studie används kvalitativa intervjuer som ställs i kontrast till befintlig litteratur inom ämnet. Slutsatsen pekar på att sociala mediers möjligheter att skapa relationer mellan människor ligger till grund för dess användbarhet som ett marknadsföringsverktyg. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Villysson, Martin LU and Pekkarinen, Mattias LU
supervisor
organization
course
SYSK01 20111
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Sociala medier word-of-mouth marknadsföring sociala nätverk musikartister
report number
INF11-017
language
Swedish
id
1978236
date added to LUP
2011-06-27 14:31:09
date last changed
2011-06-27 14:31:09
@misc{1978236,
  abstract     = {{Sociala medier är idag en stor mötesplats för människor över hela världen. Användningsområden för sociala medier har ökat de senaste åren. Från att ha använts nästan exklusivt för kommunikation mellan vänner och bekanta har nu företag, organisationer och även musikartister börjat använda sociala medier som ett verktyg för marknadsföring. Denna uppsats lägger fokus på musikartisters användande av sociala medier i detta syfte. Vi inleder med en historia om artisten Justin Bieber som illustrerar hur han fick ett stort karriärmässigt genombrott genom att använda sociala medier. Mot denna bakgrund undersöker vi möjligheter som gör att sociala medier används för marknadsföring av artister. Syftet är att beskriva och förklara möjligheter som medför att sociala medier används för marknadsföring av artister. För att genomföra denna studie används kvalitativa intervjuer som ställs i kontrast till befintlig litteratur inom ämnet. Slutsatsen pekar på att sociala mediers möjligheter att skapa relationer mellan människor ligger till grund för dess användbarhet som ett marknadsföringsverktyg.}},
  author       = {{Villysson, Martin and Pekkarinen, Mattias}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Sociala medier som marknadsföringsverktyg åt musikartister}},
  year         = {{2011}},
}