Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Har Du Vad Som Krävs För Vår Verklighet– En kvalitativ studie av Försvarsmaktens reklamkampanjer

Al Subahi, Ammar LU and Lilja, Johan (2011) MKVK01 20111
Media and Communication Studies
Abstract (Swedish)
Syftet med uppsatsen är att undersöka hur de förändrade kraven på Försvarsmaktens soldater reflekteras i deras rekryteringskampanjer. Samt vilka motiverande incitament som tas upp.
Genom avskaffandet av värnplikten har Försvarsmakten blivit tvungen att tävla om arbetskraften med andra organisationer på arbetsmarknaden. Utifrån detta har det undersökts vilken bild av soldatyrket som framträder ur Försvarets rekryteringskampanjer samt vilka teman som tas upp i dem och hur man kan förstå dem som motiverande punkter. Med hjälp av teorin om den postmoderna armén analyserar vi bilden av soldaten i kampanjernas filmer, broschyrer och affischer och försöker tolka dem. I slutsatsen för vi samman alla punkter och diskuterar lite mera omfattande om... (More)
Syftet med uppsatsen är att undersöka hur de förändrade kraven på Försvarsmaktens soldater reflekteras i deras rekryteringskampanjer. Samt vilka motiverande incitament som tas upp.
Genom avskaffandet av värnplikten har Försvarsmakten blivit tvungen att tävla om arbetskraften med andra organisationer på arbetsmarknaden. Utifrån detta har det undersökts vilken bild av soldatyrket som framträder ur Försvarets rekryteringskampanjer samt vilka teman som tas upp i dem och hur man kan förstå dem som motiverande punkter. Med hjälp av teorin om den postmoderna armén analyserar vi bilden av soldaten i kampanjernas filmer, broschyrer och affischer och försöker tolka dem. I slutsatsen för vi samman alla punkter och diskuterar lite mera omfattande om dess innebörd och vidare forskning som kan genomföras i framtiden. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Al Subahi, Ammar LU and Lilja, Johan
supervisor
organization
course
MKVK01 20111
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Kommunikation, Massmedia, Reklamkampanjer, Försvaret, Militären, Militärsociologi, Moskos, Postmodernism
language
Swedish
id
2063240
date added to LUP
2011-09-06 15:45:12
date last changed
2014-09-04 08:36:04
@misc{2063240,
  abstract     = {{Syftet med uppsatsen är att undersöka hur de förändrade kraven på Försvarsmaktens soldater reflekteras i deras rekryteringskampanjer. Samt vilka motiverande incitament som tas upp.
Genom avskaffandet av värnplikten har Försvarsmakten blivit tvungen att tävla om arbetskraften med andra organisationer på arbetsmarknaden. Utifrån detta har det undersökts vilken bild av soldatyrket som framträder ur Försvarets rekryteringskampanjer samt vilka teman som tas upp i dem och hur man kan förstå dem som motiverande punkter. Med hjälp av teorin om den postmoderna armén analyserar vi bilden av soldaten i kampanjernas filmer, broschyrer och affischer och försöker tolka dem. I slutsatsen för vi samman alla punkter och diskuterar lite mera omfattande om dess innebörd och vidare forskning som kan genomföras i framtiden.}},
  author       = {{Al Subahi, Ammar and Lilja, Johan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Har Du Vad Som Krävs För Vår Verklighet– En kvalitativ studie av Försvarsmaktens reklamkampanjer}},
  year         = {{2011}},
}