Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Den perfekta medarbetaren - Employer branding som verktyg för att attrahera rätt personal

Ekesiöö, Anna ; Nyrell, Josefin and Lundberg, Karin (2011)
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Syftet med uppsatsen är att ge en ökad förståelse för hur kunskapsintensiva tjänsteföretag arbetar med employer branding för att attrahera potentiella medarbetare.
Uppsatsen grundar sig i en kvalitativ metod och ett abduktivt perspektiv där teori och empiri har kombinerats. Insamlad data är baserad på nio djupintervjuer från fyra fallföretag och två dokumentanalyser av marknadsföringsmaterial och hemsidor. Slutsatserna som har dragits är att fallföretagen använder sig av en så kallad hyperkultur när de kommunicerar sitt arbetsgivarvarumärke. För att förmedla sin företagskultur och sitt arbetsgivarvarumärke är det av stor vikt att ha en enhetlig strategi. Det har konstaterats att fallföretagen har bristande strategier och handlingsplaner... (More)
Syftet med uppsatsen är att ge en ökad förståelse för hur kunskapsintensiva tjänsteföretag arbetar med employer branding för att attrahera potentiella medarbetare.
Uppsatsen grundar sig i en kvalitativ metod och ett abduktivt perspektiv där teori och empiri har kombinerats. Insamlad data är baserad på nio djupintervjuer från fyra fallföretag och två dokumentanalyser av marknadsföringsmaterial och hemsidor. Slutsatserna som har dragits är att fallföretagen använder sig av en så kallad hyperkultur när de kommunicerar sitt arbetsgivarvarumärke. För att förmedla sin företagskultur och sitt arbetsgivarvarumärke är det av stor vikt att ha en enhetlig strategi. Det har konstaterats att fallföretagen har bristande strategier och handlingsplaner för employer branding-arbetet. I ett arbetsgivarperspektiv särskiljer sig inte företagen något nämnvärt, utan de använder liknande ordval och budskap för att förmedla sin företagskultur och attrahera potentiella medarbetare. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Ekesiöö, Anna ; Nyrell, Josefin and Lundberg, Karin
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
employer branding, employer value proposition, företagskultur, hyperkultur, kommunikation, strategi
language
Swedish
id
2166761
date added to LUP
2011-09-24 00:00:00
date last changed
2018-10-18 10:19:13
@misc{2166761,
  abstract     = {{Syftet med uppsatsen är att ge en ökad förståelse för hur kunskapsintensiva tjänsteföretag arbetar med employer branding för att attrahera potentiella medarbetare.
Uppsatsen grundar sig i en kvalitativ metod och ett abduktivt perspektiv där teori och empiri har kombinerats. Insamlad data är baserad på nio djupintervjuer från fyra fallföretag och två dokumentanalyser av marknadsföringsmaterial och hemsidor. Slutsatserna som har dragits är att fallföretagen använder sig av en så kallad hyperkultur när de kommunicerar sitt arbetsgivarvarumärke. För att förmedla sin företagskultur och sitt arbetsgivarvarumärke är det av stor vikt att ha en enhetlig strategi. Det har konstaterats att fallföretagen har bristande strategier och handlingsplaner för employer branding-arbetet. I ett arbetsgivarperspektiv särskiljer sig inte företagen något nämnvärt, utan de använder liknande ordval och budskap för att förmedla sin företagskultur och attrahera potentiella medarbetare.}},
  author       = {{Ekesiöö, Anna and Nyrell, Josefin and Lundberg, Karin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Den perfekta medarbetaren - Employer branding som verktyg för att attrahera rätt personal}},
  year         = {{2011}},
}