Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Föräldraskap och attityder till TV- och datorspel ur ett socialkonstruktivistiskt perspektiv

Virdeborn, Magnus LU and Norrman, Cecilia (2014) MKVA22 20141
Media and Communication Studies
Abstract (Swedish)
“Föräldraskap och attityder till TV- och datorspel ur ett socialkonstruktivistiskt perspektiv” är en kvalitativ studie bedriven av Magnus Virdeborn och Cecilia Norrman, studenter i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Institutionen för kommunikation och medier, Lunds universitet. Denna studie behandlar föräldrars attityder kring barns TV- och datorspelande, främst gällande yttre påverkan och oro kring effekter av spelande och spelens innehåll. Denna studie har bedrivits genom kvalitativa intervjuer, till stor del via Skype, med fem föräldrar med barn i olika åldrar. För att analysera intervjumaterialet har vi använt oss av socialkonstruktivistisk teori samt diskursanalys som kritisk analysmetod. De flesta föräldrar vi har intervjuat har... (More)
“Föräldraskap och attityder till TV- och datorspel ur ett socialkonstruktivistiskt perspektiv” är en kvalitativ studie bedriven av Magnus Virdeborn och Cecilia Norrman, studenter i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Institutionen för kommunikation och medier, Lunds universitet. Denna studie behandlar föräldrars attityder kring barns TV- och datorspelande, främst gällande yttre påverkan och oro kring effekter av spelande och spelens innehåll. Denna studie har bedrivits genom kvalitativa intervjuer, till stor del via Skype, med fem föräldrar med barn i olika åldrar. För att analysera intervjumaterialet har vi använt oss av socialkonstruktivistisk teori samt diskursanalys som kritisk analysmetod. De flesta föräldrar vi har intervjuat har visat sig bära på liknande åsikter. Vi har kommit fram till att många av dem saknar insikt i hur dessa åsikter har bildats. Vår slutsats är att deras attityder, till viss del, kan vara produkter av diskursiva förhållanden, men vi anser även att vidare forskning inom detta ämne behövs. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Virdeborn, Magnus LU and Norrman, Cecilia
supervisor
organization
course
MKVA22 20141
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
barnuppfostran, TV- och datorspel, socialkonstruktivism, diskursanalys
language
Swedish
id
4530257
date added to LUP
2014-08-08 08:12:46
date last changed
2014-09-04 08:36:05
@misc{4530257,
  abstract     = {{“Föräldraskap och attityder till TV- och datorspel ur ett socialkonstruktivistiskt perspektiv” är en kvalitativ studie bedriven av Magnus Virdeborn och Cecilia Norrman, studenter i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Institutionen för kommunikation och medier, Lunds universitet. Denna studie behandlar föräldrars attityder kring barns TV- och datorspelande, främst gällande yttre påverkan och oro kring effekter av spelande och spelens innehåll. Denna studie har bedrivits genom kvalitativa intervjuer, till stor del via Skype, med fem föräldrar med barn i olika åldrar. För att analysera intervjumaterialet har vi använt oss av socialkonstruktivistisk teori samt diskursanalys som kritisk analysmetod. De flesta föräldrar vi har intervjuat har visat sig bära på liknande åsikter. Vi har kommit fram till att många av dem saknar insikt i hur dessa åsikter har bildats. Vår slutsats är att deras attityder, till viss del, kan vara produkter av diskursiva förhållanden, men vi anser även att vidare forskning inom detta ämne behövs.}},
  author       = {{Virdeborn, Magnus and Norrman, Cecilia}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Föräldraskap och attityder till TV- och datorspel ur ett socialkonstruktivistiskt perspektiv}},
  year         = {{2014}},
}