Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

En pedagogisk ledares röst kring lärande och kompetensutveckling

Mettälä, Vivian LU (2016) PEDK01 20161
Education
Abstract (Swedish)
Sammanfattning: Lärandet och kompetensutveckling är viktiga aspekter i arbetslivet, men det tycks finnas ett glapp mellan teori och praktik vad gäller upplevelsen utav lärande och kompetensutveckling. Denna studie exemplifierar hur lärande och kompetensutveckling kan ske i praktiken och överensstämma med teorin genom en pedagogisk ledare; Roberto Citterio som är chef på Pedagogisk Inspiration i Malmö. Resultatet visar tre aspekter som är betydelsefulla i kompetensutveckling; vikten av personligt engagemang samt viljan att lära sig, att kompetens och kontext är sammankopplade och betydelsen av inter-relationellt lärande. Trots att studien inte är omfattande så indikerar den betydelsen av fortsatta studier kring pedagogiska chefers... (More)
Sammanfattning: Lärandet och kompetensutveckling är viktiga aspekter i arbetslivet, men det tycks finnas ett glapp mellan teori och praktik vad gäller upplevelsen utav lärande och kompetensutveckling. Denna studie exemplifierar hur lärande och kompetensutveckling kan ske i praktiken och överensstämma med teorin genom en pedagogisk ledare; Roberto Citterio som är chef på Pedagogisk Inspiration i Malmö. Resultatet visar tre aspekter som är betydelsefulla i kompetensutveckling; vikten av personligt engagemang samt viljan att lära sig, att kompetens och kontext är sammankopplade och betydelsen av inter-relationellt lärande. Trots att studien inte är omfattande så indikerar den betydelsen av fortsatta studier kring pedagogiska chefers upplevelser för att kunna generera ny kunskap kring kompetensutveckling som är relevant i praktiken. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Mettälä, Vivian LU
supervisor
organization
course
PEDK01 20161
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Kompetensutveckling, lärande, pedagogisk ledare, Pedagogisk Inspiration
language
Swedish
id
8884428
date added to LUP
2016-06-23 14:01:48
date last changed
2016-06-23 14:01:48
@misc{8884428,
  abstract     = {{Sammanfattning: Lärandet och kompetensutveckling är viktiga aspekter i arbetslivet, men det tycks finnas ett glapp mellan teori och praktik vad gäller upplevelsen utav lärande och kompetensutveckling. Denna studie exemplifierar hur lärande och kompetensutveckling kan ske i praktiken och överensstämma med teorin genom en pedagogisk ledare; Roberto Citterio som är chef på Pedagogisk Inspiration i Malmö. Resultatet visar tre aspekter som är betydelsefulla i kompetensutveckling; vikten av personligt engagemang samt viljan att lära sig, att kompetens och kontext är sammankopplade och betydelsen av inter-relationellt lärande. Trots att studien inte är omfattande så indikerar den betydelsen av fortsatta studier kring pedagogiska chefers upplevelser för att kunna generera ny kunskap kring kompetensutveckling som är relevant i praktiken.}},
  author       = {{Mettälä, Vivian}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{En pedagogisk ledares röst kring lärande och kompetensutveckling}},
  year         = {{2016}},
}