Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Den ofrivilligt självständige innovatören

Johansson, Mikael LU ; Uggla, Theodor LU and Weidman, Josef LU (2016) FEKH49 20161
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Chefer och ingenjörer på fallföretaget har olika syn på innovation, vilket resulterar i en diskrepans vad gäller synen på hur innovation bör ledas. I det dagliga arbetet efterfrågar ingenjörerna på fallföretaget autonomi. Huvudbidraget i denna studie består i att den visar hur efterfrågan på autonomi faktiskt förändras när det gäller innovationsprocesser, i denna specifika form av kontext efterfrågar nämligen ingenjörerna istället en aktiv form av styrning – vilket går emot den traditionella synen på hur kunskapsarbetare fungerar. När cheferna lämnar över ansvaret till ingenjörerna, genom att ge dem en autonomi som de (felaktigt) uppfattar som något som ingenjörerna efterfrågar, uppstår en situation där ingen vill ta ansvar för att driva... (More)
Chefer och ingenjörer på fallföretaget har olika syn på innovation, vilket resulterar i en diskrepans vad gäller synen på hur innovation bör ledas. I det dagliga arbetet efterfrågar ingenjörerna på fallföretaget autonomi. Huvudbidraget i denna studie består i att den visar hur efterfrågan på autonomi faktiskt förändras när det gäller innovationsprocesser, i denna specifika form av kontext efterfrågar nämligen ingenjörerna istället en aktiv form av styrning – vilket går emot den traditionella synen på hur kunskapsarbetare fungerar. När cheferna lämnar över ansvaret till ingenjörerna, genom att ge dem en autonomi som de (felaktigt) uppfattar som något som ingenjörerna efterfrågar, uppstår en situation där ingen vill ta ansvar för att driva innovationsprocesserna i företaget. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Johansson, Mikael LU ; Uggla, Theodor LU and Weidman, Josef LU
supervisor
organization
alternative title
En studie av den autonoma innovationsledningens utmaningar
course
FEKH49 20161
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Innovation, ledarskap, autonomi, styrning, kunskapsarbetare.
language
Swedish
id
8885583
date added to LUP
2016-06-30 15:19:24
date last changed
2016-06-30 15:19:24
@misc{8885583,
  abstract     = {{Chefer och ingenjörer på fallföretaget har olika syn på innovation, vilket resulterar i en diskrepans vad gäller synen på hur innovation bör ledas. I det dagliga arbetet efterfrågar ingenjörerna på fallföretaget autonomi. Huvudbidraget i denna studie består i att den visar hur efterfrågan på autonomi faktiskt förändras när det gäller innovationsprocesser, i denna specifika form av kontext efterfrågar nämligen ingenjörerna istället en aktiv form av styrning – vilket går emot den traditionella synen på hur kunskapsarbetare fungerar. När cheferna lämnar över ansvaret till ingenjörerna, genom att ge dem en autonomi som de (felaktigt) uppfattar som något som ingenjörerna efterfrågar, uppstår en situation där ingen vill ta ansvar för att driva innovationsprocesserna i företaget.}},
  author       = {{Johansson, Mikael and Uggla, Theodor and Weidman, Josef}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Den ofrivilligt självständige innovatören}},
  year         = {{2016}},
}