Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Finns kontraktering?

Kardell, Ellen LU ; Ekedahl, Pehr LU and Petersson, Therese LU (2018) FEKH19 20181
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Syftet med fallstudien är att undersöka hur learning-to-contract-processer ser ut i startups och vilka effekterna av dessa är då startups innehar begränsade resurser, i förhållande till stora företag, i bland annat form av tid och kontraktslig erfarenhet. Meningen med det valda fallföretaget är därför att belysa ett empiriskt fall som inte tidigare behandlats i litteratur på området. Studieobjektet för enfallstudien är Brygghuset Finn, en startup inom processindustrin mikrobryggeri. Analysen visar på att learning to contract-processer i startups karaktäriseras av att kunskapsförvaring sker hos en nyckelperson, att förtroende är en viktig förutsättning i relationer, att beredskapsplanering tillskansas genom egen erfarenhet, samt att en... (More)
Syftet med fallstudien är att undersöka hur learning-to-contract-processer ser ut i startups och vilka effekterna av dessa är då startups innehar begränsade resurser, i förhållande till stora företag, i bland annat form av tid och kontraktslig erfarenhet. Meningen med det valda fallföretaget är därför att belysa ett empiriskt fall som inte tidigare behandlats i litteratur på området. Studieobjektet för enfallstudien är Brygghuset Finn, en startup inom processindustrin mikrobryggeri. Analysen visar på att learning to contract-processer i startups karaktäriseras av att kunskapsförvaring sker hos en nyckelperson, att förtroende är en viktig förutsättning i relationer, att beredskapsplanering tillskansas genom egen erfarenhet, samt att en effektivisering från nyvunnen tid dedikeras till hållbara arbetstider och strategiskt arbete. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Kardell, Ellen LU ; Ekedahl, Pehr LU and Petersson, Therese LU
supervisor
organization
alternative title
En fallstudie av learning-to-contract-processer i startups
course
FEKH19 20181
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Learning-to-contract, kontrakteringsförmåga, startups, förtroende, mikrobryggeri
language
Swedish
id
8953202
date added to LUP
2018-06-29 11:00:16
date last changed
2018-06-29 11:00:16
@misc{8953202,
  abstract     = {{Syftet med fallstudien är att undersöka hur learning-to-contract-processer ser ut i startups och vilka effekterna av dessa är då startups innehar begränsade resurser, i förhållande till stora företag, i bland annat form av tid och kontraktslig erfarenhet. Meningen med det valda fallföretaget är därför att belysa ett empiriskt fall som inte tidigare behandlats i litteratur på området. Studieobjektet för enfallstudien är Brygghuset Finn, en startup inom processindustrin mikrobryggeri. Analysen visar på att learning to contract-processer i startups karaktäriseras av att kunskapsförvaring sker hos en nyckelperson, att förtroende är en viktig förutsättning i relationer, att beredskapsplanering tillskansas genom egen erfarenhet, samt att en effektivisering från nyvunnen tid dedikeras till hållbara arbetstider och strategiskt arbete.}},
  author       = {{Kardell, Ellen and Ekedahl, Pehr and Petersson, Therese}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Finns kontraktering?}},
  year         = {{2018}},
}