Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

“Det lilla man kan göra som gör stor skillnad för andra människor, det är alltid värt det”

Gustafsson, Josefine LU and Joelsson, Jennelie LU (2020) MKVA22 20192
Department of Communication and Media
Media and Communication Studies
Abstract (Swedish)
“Det lilla man kan göra som gör stor skillnad för andra människor, det är alltid värt det” är en kvalitativ textanalys som undersöker Rädda Barnens kommunikativa arbete på den digitala plattformen Instagram. Denna uppsats fokuserar på de retoriska principerna ethos, logos och pathos. Materialet som undersöks är Instagraminlägg som är slumpmässigt utvalda från Rädda Barnens Instagramkonto. Vi inriktar oss särskilt på konstruktionen av Rädda Barnens Instagraminlägg och hur de kodade budskapen kan tänkas övertyga deras publik att donera pengar, men även om postkolonialism kan spåras i deras kommunikation. Vi kan i deras kommunikation finna att inläggen är kodade på ett sätt som gör att det förstärker deras retoriska budskap. Rädda Barnens... (More)
“Det lilla man kan göra som gör stor skillnad för andra människor, det är alltid värt det” är en kvalitativ textanalys som undersöker Rädda Barnens kommunikativa arbete på den digitala plattformen Instagram. Denna uppsats fokuserar på de retoriska principerna ethos, logos och pathos. Materialet som undersöks är Instagraminlägg som är slumpmässigt utvalda från Rädda Barnens Instagramkonto. Vi inriktar oss särskilt på konstruktionen av Rädda Barnens Instagraminlägg och hur de kodade budskapen kan tänkas övertyga deras publik att donera pengar, men även om postkolonialism kan spåras i deras kommunikation. Vi kan i deras kommunikation finna att inläggen är kodade på ett sätt som gör att det förstärker deras retoriska budskap. Rädda Barnens marknadskommunikation uppmanar donatorerna till att bidra och engagera sig genom att trycka på att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Organisationen gör aktiva val för att motverka situationer där grupper skulle kunna ställas mot varandra, genom att exempelvis inkludera mörkhyade personer i deras kommunikation. Utifrån vår empiri kan vi inte konstatera att postkoloniala toner kan spåras i deras kommunikation, utan endast att somliga av de kodade inläggen skulle kunna tolkas som Postkolonialism. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Gustafsson, Josefine LU and Joelsson, Jennelie LU
supervisor
organization
course
MKVA22 20192
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
Retorik, Postkolonialism, Kommunikation, Instagram
language
Swedish
id
9000648
date added to LUP
2020-02-19 09:10:26
date last changed
2020-02-19 09:10:26
@misc{9000648,
  abstract     = {{“Det lilla man kan göra som gör stor skillnad för andra människor, det är alltid värt det” är en kvalitativ textanalys som undersöker Rädda Barnens kommunikativa arbete på den digitala plattformen Instagram. Denna uppsats fokuserar på de retoriska principerna ethos, logos och pathos. Materialet som undersöks är Instagraminlägg som är slumpmässigt utvalda från Rädda Barnens Instagramkonto. Vi inriktar oss särskilt på konstruktionen av Rädda Barnens Instagraminlägg och hur de kodade budskapen kan tänkas övertyga deras publik att donera pengar, men även om postkolonialism kan spåras i deras kommunikation. Vi kan i deras kommunikation finna att inläggen är kodade på ett sätt som gör att det förstärker deras retoriska budskap. Rädda Barnens marknadskommunikation uppmanar donatorerna till att bidra och engagera sig genom att trycka på att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Organisationen gör aktiva val för att motverka situationer där grupper skulle kunna ställas mot varandra, genom att exempelvis inkludera mörkhyade personer i deras kommunikation. Utifrån vår empiri kan vi inte konstatera att postkoloniala toner kan spåras i deras kommunikation, utan endast att somliga av de kodade inläggen skulle kunna tolkas som Postkolonialism.}},
  author       = {{Gustafsson, Josefine and Joelsson, Jennelie}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{“Det lilla man kan göra som gör stor skillnad för andra människor, det är alltid värt det”}},
  year         = {{2020}},
}