Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Livets Algoritm

Flores, Fernando LU (1994)
Abstract
Från titeln att bedöma -Livets Algoritm - kan man tänka sig att Fernando Flores' bok är en strikt vetenskaplig sådan. Detta första intryck förstärkes ytterligare när man läser underrubriken: "Moderna teorier om biologins metod och väsen." Men trots att boken faktiskt bygger på vetenskapliga grunder, är det huvudsakligen fråga om ett filo-sofiskt verk. Och när vi säger "huvudsakligen", tänker vi på två olika aspekter: å ena sidan refererar vi till innehållets egentliga art, dess begreppsliga riktlinjer; å andra sidan tänker vi på de operationerna som den här "algoritmen" består av. Vidare kan man konstatera att författaren inte heller utgår, som man skulle kunna tro, från det positiva biologiska planet för att senare anknyta till livets... (More)
Från titeln att bedöma -Livets Algoritm - kan man tänka sig att Fernando Flores' bok är en strikt vetenskaplig sådan. Detta första intryck förstärkes ytterligare när man läser underrubriken: "Moderna teorier om biologins metod och väsen." Men trots att boken faktiskt bygger på vetenskapliga grunder, är det huvudsakligen fråga om ett filo-sofiskt verk. Och när vi säger "huvudsakligen", tänker vi på två olika aspekter: å ena sidan refererar vi till innehållets egentliga art, dess begreppsliga riktlinjer; å andra sidan tänker vi på de operationerna som den här "algoritmen" består av. Vidare kan man konstatera att författaren inte heller utgår, som man skulle kunna tro, från det positiva biologiska planet för att senare anknyta till livets filosofi, utan tvärtom, han utgår från den sista, med avsikt att berika den första. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
keywords
fractaler, Livets metafysik
pages
69 pages
publisher
Lund University
language
Swedish
LU publication?
yes
id
e574b7b4-9fd7-43c1-baef-67ef9f229b6f (old id 1314216)
date added to LUP
2016-04-04 10:48:16
date last changed
2020-12-04 11:10:53
@book{e574b7b4-9fd7-43c1-baef-67ef9f229b6f,
  abstract     = {{Från titeln att bedöma -Livets Algoritm - kan man tänka sig att Fernando Flores' bok är en strikt vetenskaplig sådan. Detta första intryck förstärkes ytterligare när man läser underrubriken: "Moderna teorier om biologins metod och väsen." Men trots att boken faktiskt bygger på vetenskapliga grunder, är det huvudsakligen fråga om ett filo-sofiskt verk. Och när vi säger "huvudsakligen", tänker vi på två olika aspekter: å ena sidan refererar vi till innehållets egentliga art, dess begreppsliga riktlinjer; å andra sidan tänker vi på de operationerna som den här "algoritmen" består av. Vidare kan man konstatera att författaren inte heller utgår, som man skulle kunna tro, från det positiva biologiska planet för att senare anknyta till livets filosofi, utan tvärtom, han utgår från den sista, med avsikt att berika den första.}},
  author       = {{Flores, Fernando}},
  keywords     = {{fractaler; Livets metafysik}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Lund University}},
  title        = {{Livets Algoritm}},
  url          = {{https://lup.lub.lu.se/search/files/5625144/1314217.pdf}},
  year         = {{1994}},
}