Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Efter festen: Om konsten att utvecklas från doktor till docent

Eldén, Sara LU and Jonsson, Anna LU (2014)
Abstract (Swedish)
Postdoktorns utsatta position har lyfts fram i ett antal utredningar, rapporter och debatter de senaste åren. Otydliga karriärvägar och osäkra anställningsförhållanden är några av de kritiska faktorer som identifierats och som riskerar att äventyra framtida kompetensförsörjning inom svensk forskning och utbildning.



I Efter festen lyfts den ofta ohörda postdoktorala rösten fram, genom diskussion kring och reflektion över den osäkra och förvirrande tiden efter disputationen. Boken identifierar ett antal färdigheter som förefaller nödvändiga för den fortsatta karriären – från doktor till docent – och diskuterar också förutsättningar för att förstå rådande struktur och kultur. Detta är en angelägen fråga, inte bara för den... (More)
Postdoktorns utsatta position har lyfts fram i ett antal utredningar, rapporter och debatter de senaste åren. Otydliga karriärvägar och osäkra anställningsförhållanden är några av de kritiska faktorer som identifierats och som riskerar att äventyra framtida kompetensförsörjning inom svensk forskning och utbildning.



I Efter festen lyfts den ofta ohörda postdoktorala rösten fram, genom diskussion kring och reflektion över den osäkra och förvirrande tiden efter disputationen. Boken identifierar ett antal färdigheter som förefaller nödvändiga för den fortsatta karriären – från doktor till docent – och diskuterar också förutsättningar för att förstå rådande struktur och kultur. Detta är en angelägen fråga, inte bara för den nyblivna doktorn som upplever den inpå bara skinnet utan för Sverige som kunskapsnation och möjligheterna att stå sig i konkurrens på den internationella vetenskapliga arenan idag och i framtiden. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
editor
LU and LU
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
keywords
forskningspolitik, postdoktor, akademi, sociologi
pages
252 pages
publisher
Studentlitteratur AB
ISBN
978-91-44-09480-9
language
Swedish
LU publication?
yes
id
779fe1f0-c22c-435e-ac53-b5c72f131601 (old id 4361535)
alternative location
https://www.studentlitteratur.se/#produkt/330/48536/innehall/
date added to LUP
2016-04-04 11:23:30
date last changed
2018-11-21 21:04:31
@book{779fe1f0-c22c-435e-ac53-b5c72f131601,
  abstract     = {{Postdoktorns utsatta position har lyfts fram i ett antal utredningar, rapporter och debatter de senaste åren. Otydliga karriärvägar och osäkra anställningsförhållanden är några av de kritiska faktorer som identifierats och som riskerar att äventyra framtida kompetensförsörjning inom svensk forskning och utbildning.<br/><br>
<br/><br>
I Efter festen lyfts den ofta ohörda postdoktorala rösten fram, genom diskussion kring och reflektion över den osäkra och förvirrande tiden efter disputationen. Boken identifierar ett antal färdigheter som förefaller nödvändiga för den fortsatta karriären – från doktor till docent – och diskuterar också förutsättningar för att förstå rådande struktur och kultur. Detta är en angelägen fråga, inte bara för den nyblivna doktorn som upplever den inpå bara skinnet utan för Sverige som kunskapsnation och möjligheterna att stå sig i konkurrens på den internationella vetenskapliga arenan idag och i framtiden.}},
  editor       = {{Eldén, Sara and Jonsson, Anna}},
  isbn         = {{978-91-44-09480-9}},
  keywords     = {{forskningspolitik; postdoktor; akademi; sociologi}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Book Editor}},
  publisher    = {{Studentlitteratur AB}},
  title        = {{Efter festen: Om konsten att utvecklas från doktor till docent}},
  url          = {{https://www.studentlitteratur.se/#produkt/330/48536/innehall/}},
  year         = {{2014}},
}