Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

TECH-lex : teknisk ordlista för V

Åkerud, Birgitta LU (2007)
Abstract (Swedish)
Tech-lex består av en ordlista med trafiktekniska begrepp (Traflex) som efter hand kompletterats med övriga tekniska facktermer relevanta för forskning och undervisning på V-huset, LTH. Ämnena är trafikteknik och trafikplanering inkl vägbyggnad, brandteknik, miljö, fysisk planering med fastighetsrätt samt bostadsfinansiering.



Ordlistan Traflex är ursprungligen en databas som kompilerades för att underlätta for forskare och studenter på Institutionen för Trafikteknik, LTH och uppdaterades kontinuerligt med nya begrepp och definitioner. Databasen fanns online redan 1997 men pga att databasen endast var tillgänglig för en användare i taget och dessutom var svår att komma åt pga begränsad kapacitet och äldre programvara... (More)
Tech-lex består av en ordlista med trafiktekniska begrepp (Traflex) som efter hand kompletterats med övriga tekniska facktermer relevanta för forskning och undervisning på V-huset, LTH. Ämnena är trafikteknik och trafikplanering inkl vägbyggnad, brandteknik, miljö, fysisk planering med fastighetsrätt samt bostadsfinansiering.



Ordlistan Traflex är ursprungligen en databas som kompilerades för att underlätta for forskare och studenter på Institutionen för Trafikteknik, LTH och uppdaterades kontinuerligt med nya begrepp och definitioner. Databasen fanns online redan 1997 men pga att databasen endast var tillgänglig för en användare i taget och dessutom var svår att komma åt pga begränsad kapacitet och äldre programvara stängdes den ner 2009. För att inte innehållet skall gå förlorat finns ordlistan nu i tryckt och digital form (pdf).



Publikationen finns i tryckt form på KB, Universitetsbiblioteket i Lund samt V-husets bibliotek. Se Libris: http://libris.kb.se/bib/12100465 (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
editor
LU
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
keywords
trafikteknik, trafikplanering, vägbyggnad, brandteknik, miljö, fysisk planering
publisher
[Publisher information missing]
language
Swedish
LU publication?
yes
id
96b038dd-a9b4-4aff-8fb9-12d511e2b43a (old id 8599535)
date added to LUP
2016-04-04 13:45:36
date last changed
2018-11-21 21:16:07
@book{96b038dd-a9b4-4aff-8fb9-12d511e2b43a,
  abstract     = {{Tech-lex består av en ordlista med trafiktekniska begrepp (Traflex) som efter hand kompletterats med övriga tekniska facktermer relevanta för forskning och undervisning på V-huset, LTH. Ämnena är trafikteknik och trafikplanering inkl vägbyggnad, brandteknik, miljö, fysisk planering med fastighetsrätt samt bostadsfinansiering.<br/><br>
<br/><br>
Ordlistan Traflex är ursprungligen en databas som kompilerades för att underlätta for forskare och studenter på Institutionen för Trafikteknik, LTH och uppdaterades kontinuerligt med nya begrepp och definitioner. Databasen fanns online redan 1997 men pga att databasen endast var tillgänglig för en användare i taget och dessutom var svår att komma åt pga begränsad kapacitet och äldre programvara stängdes den ner 2009. För att inte innehållet skall gå förlorat finns ordlistan nu i tryckt och digital form (pdf).<br/><br>
<br/><br>
Publikationen finns i tryckt form på KB, Universitetsbiblioteket i Lund samt V-husets bibliotek. Se Libris: http://libris.kb.se/bib/12100465}},
  editor       = {{Åkerud, Birgitta}},
  keywords     = {{trafikteknik; trafikplanering; vägbyggnad; brandteknik; miljö; fysisk planering}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Book Editor}},
  publisher    = {{[Publisher information missing]}},
  title        = {{TECH-lex : teknisk ordlista för V}},
  url          = {{https://lup.lub.lu.se/search/files/6198443/8599542.pdf}},
  year         = {{2007}},
}