Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Effekter av LTHs pedagogikutvecklingsaktiviteter på LTH-lärarnas undervisning

Borell, Jonas LU orcid and Andersson, Karim LU (2014) LTH:s 8:e pedagogiska inspirationskonferens, 2014
Abstract (Swedish)
Vi har studerat hur omfattningen av den kursansvariga lärarens behörighetsgivande pedagogikutbildning (BHU) samvarierar med studenternas bedömningar av den pedagogiska kvalitén på kurser uttryckt genom kursutvärderingarnas data från Course Experience Questionnaire (CEQ). Vi har även studerat hur CEQ-resultaten ser ut beroende på ifall den kursansvariga läraren har graden Excellent Teaching Practitioner (ETP) eller ej. Vår studie tyder på en oklar relation mellan kursansvariga lärares omfattning av BHU och utfallet i CEQ-resultat. Kurser där den ansvariga läraren har ETP når i medel något bättre CEQ-resultat än kurser där den ansvariga läraren inte har ETP. I papret diskuteras kort möjligheter till djupare och kompletterande studier av... (More)
Vi har studerat hur omfattningen av den kursansvariga lärarens behörighetsgivande pedagogikutbildning (BHU) samvarierar med studenternas bedömningar av den pedagogiska kvalitén på kurser uttryckt genom kursutvärderingarnas data från Course Experience Questionnaire (CEQ). Vi har även studerat hur CEQ-resultaten ser ut beroende på ifall den kursansvariga läraren har graden Excellent Teaching Practitioner (ETP) eller ej. Vår studie tyder på en oklar relation mellan kursansvariga lärares omfattning av BHU och utfallet i CEQ-resultat. Kurser där den ansvariga läraren har ETP når i medel något bättre CEQ-resultat än kurser där den ansvariga läraren inte har ETP. I papret diskuteras kort möjligheter till djupare och kompletterande studier av området. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
and
organization
publishing date
type
Chapter in Book/Report/Conference proceeding
publication status
published
subject
keywords
BHU, CEQ, ETP
categories
Higher Education
host publication
Proceedings från LTHs 8:e pedagogiska inspirationskonferens
pages
3 pages
publisher
Lunds Tekniska Högskola
conference name
LTH:s 8:e pedagogiska inspirationskonferens, 2014
conference location
Lund, Sweden
conference dates
2014-12-17 - 2014-12-17
language
Swedish
LU publication?
yes
id
0e1a1800-1c06-436b-ab83-36d46056be27 (old id 4857191)
date added to LUP
2016-04-04 11:50:13
date last changed
2021-03-27 02:19:44
@inproceedings{0e1a1800-1c06-436b-ab83-36d46056be27,
  abstract     = {{Vi har studerat hur omfattningen av den kursansvariga lärarens behörighetsgivande pedagogikutbildning (BHU) samvarierar med studenternas bedömningar av den pedagogiska kvalitén på kurser uttryckt genom kursutvärderingarnas data från Course Experience Questionnaire (CEQ). Vi har även studerat hur CEQ-resultaten ser ut beroende på ifall den kursansvariga läraren har graden Excellent Teaching Practitioner (ETP) eller ej. Vår studie tyder på en oklar relation mellan kursansvariga lärares omfattning av BHU och utfallet i CEQ-resultat. Kurser där den ansvariga läraren har ETP når i medel något bättre CEQ-resultat än kurser där den ansvariga läraren inte har ETP. I papret diskuteras kort möjligheter till djupare och kompletterande studier av området.}},
  author       = {{Borell, Jonas and Andersson, Karim}},
  booktitle    = {{Proceedings från LTHs 8:e pedagogiska inspirationskonferens}},
  keywords     = {{BHU; CEQ; ETP}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Lunds Tekniska Högskola}},
  title        = {{Effekter av LTHs pedagogikutvecklingsaktiviteter på LTH-lärarnas undervisning}},
  url          = {{https://lup.lub.lu.se/search/files/5866384/4857197}},
  year         = {{2014}},
}