Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Välkommen in i butiken

Kasem, Nuur LU and Phan, Jennifer (2017) KSMK65 20171
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Under de senaste decennierna har det skett en expansion av butikskedjor i Sverige. Mindre butikskedjor har börjat etablera sig på marknaden och expanderat till fler städer, dock har de fått konkurrens från större butikskedjor som har etablerat sig i Sverige på senare tid. Alla butikskedjor erbjuder en uppsjö av utbud med kampanjer och rabatter samt andra erbjudanden för att kunna locka konsumenter till sina butiker. För kunden innebär detta att även utbudet av varor har blivit mycket större än förut eftersom kunden erbjuds fler produktval. Följaktligen har modebranschen blivit mer konkurrenskraftig på grund av framväxten av många alternativ inom detaljhandeln. Detta har skapat stora utmaningar för modebutiker för att locka nya och behålla... (More)
Under de senaste decennierna har det skett en expansion av butikskedjor i Sverige. Mindre butikskedjor har börjat etablera sig på marknaden och expanderat till fler städer, dock har de fått konkurrens från större butikskedjor som har etablerat sig i Sverige på senare tid. Alla butikskedjor erbjuder en uppsjö av utbud med kampanjer och rabatter samt andra erbjudanden för att kunna locka konsumenter till sina butiker. För kunden innebär detta att även utbudet av varor har blivit mycket större än förut eftersom kunden erbjuds fler produktval. Följaktligen har modebranschen blivit mer konkurrenskraftig på grund av framväxten av många alternativ inom detaljhandeln. Detta har skapat stora utmaningar för modebutiker för att locka nya och behålla befintliga kunder. Syftet med arbetet är att undersöka hur en butikschef arbetar i butiken för att skapa konkurrensfördelar gentemot andra butiker. Syftet ska bidra till en förståelse på hur en butikschef ser på sitt arbete och försöker arbeta med det. Vi vill få en ökad förståelse genom att undersöka hur mindre butikskedjor skapar konkurrensfördelar inom modebranschen. För att göra det tar vi reda på hur mindre butikskedjor använder olika strategier i butiken för att differentiera sig från konkurrenterna. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Kasem, Nuur LU and Phan, Jennifer
supervisor
organization
alternative title
Ett examensarbete om hur mindre butikskedjor skapar konkurrensfördelar
course
KSMK65 20171
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Kommunikation, varuexponering, servicemöte, personlig försäljning, klagomålshantering, service recovery
language
Swedish
id
8923635
date added to LUP
2017-08-24 16:58:26
date last changed
2017-08-24 16:58:26
@misc{8923635,
  abstract     = {{Under de senaste decennierna har det skett en expansion av butikskedjor i Sverige. Mindre butikskedjor har börjat etablera sig på marknaden och expanderat till fler städer, dock har de fått konkurrens från större butikskedjor som har etablerat sig i Sverige på senare tid. Alla butikskedjor erbjuder en uppsjö av utbud med kampanjer och rabatter samt andra erbjudanden för att kunna locka konsumenter till sina butiker. För kunden innebär detta att även utbudet av varor har blivit mycket större än förut eftersom kunden erbjuds fler produktval. Följaktligen har modebranschen blivit mer konkurrenskraftig på grund av framväxten av många alternativ inom detaljhandeln. Detta har skapat stora utmaningar för modebutiker för att locka nya och behålla befintliga kunder. Syftet med arbetet är att undersöka hur en butikschef arbetar i butiken för att skapa konkurrensfördelar gentemot andra butiker. Syftet ska bidra till en förståelse på hur en butikschef ser på sitt arbete och försöker arbeta med det. Vi vill få en ökad förståelse genom att undersöka hur mindre butikskedjor skapar konkurrensfördelar inom modebranschen. För att göra det tar vi reda på hur mindre butikskedjor använder olika strategier i butiken för att differentiera sig från konkurrenterna.}},
  author       = {{Kasem, Nuur and Phan, Jennifer}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Välkommen in i butiken}},
  year         = {{2017}},
}